foto: AFP/Scanpix
16 gadus vecā Francijas olimpiskā cerība mirst, nokrītot no 150 metrus augstas klints
Lūsija Duadī.
Sporta zvaigznes
2020. gada 17. jūnijs, 12:15

16 gadus vecā Francijas olimpiskā cerība mirst, nokrītot no 150 metrus augstas klints

Jauns.lv

Junioru pasaules čempione klinšu kāpšanā boulderinga disciplīnā 16 gadus vecā francūziete Lūsija Duadī gājusi bojā nelaimes gadījumā šajā nedēļas nogalē.

Jaunā sportiste kopā ar draugiem bija devusies apskatīt klintis netālu no mājām, kad nejauši paslīdējusi un nokritusi no aptuveni 150 metru augstuma, vēsta "Reuters".

Negadījums noticis Francijas dienvidaustrumos, netālu no Krolles pilsētiņas.

Kā vēsta Francijas Klinšu kāpšanas federācija, nelaimes gadījums noticis starp divām treniņu zonām, kas bija norobežotas ar margām.

"Traģēdija ar daudzsološo sportisti ir briesmīgas ziņas, kas atstāj milzu iespaidu uz viņas treniņbiedriem, treneriem un visu "Chambéry Escalade" klubu. Šodien sēro visa federācija," teikts Francijas Klinšu kāpšanas federācijas paziņojumā.

Tikmēr "Chambéry Escalade" pirmdien savā "Facebook" lapā no savas sportistes atvadās, nosaucot viņu par "brīnišķīgu cilvēku": "Lūsija Duadī mūs pameta vakar. Viņa aizgāja tieši tāpat kā dzīvoja šo dzīvi - uz pilnu klapi - enerģiski, kaislīgi un talantīgi."

Pērn Lūsija Duadī Arko pilsētā Itālija kļuva par junioru pasaules čempioni boulderingā. Pērn viņa augstākā līmenā sacensībās debitēja arī pieaugušo konkurencē, kur debijas reizē Pasaule kausa posmā Veilā, ASV, izcīnīja augsto piekto vietu.

Tokijas olimpiskajās spēlēs pirmo reizi notiks sacensības arī klinšu kāpšanā, tieši boulderingā disciplīnā. Talantīgajai Duadī tika atvēlēta vieta Francijas izlases sastāvā. Spēļu pārcelšana no 2020. uz 2021. gadu noteikti palielināja Lūsijas Duadī izredzes cīnīties par augstām vietām savā un sporta veidā olimpiskajā debijā.