Krāpjas visur. Nepālas futbola izlases kapteinis arestēts par spēļu rezultātu sarunāšanu
Spēlētāju bankas konti parādījuši ievērojamas naudas summas, kā arī aizdomās turētie veikuši pēkšņas izmaiņas dzīvesstilos.
Futbols
2015. gada 15. oktobris, 16:26

Krāpjas visur. Nepālas futbola izlases kapteinis arestēts par spēļu rezultātu sarunāšanu

Jauns.lv

Saistībā ar aizdomām par spēļu rezultātu sarunāšanu trešdien Nepālā arestēti pieci nacionālās izlases futbolisti, kuru vidū ir arī valstsvienības kapteinis.

Arestēts izlases kapteinis Sagars Tapa, vēl divi pašreizējie spēlētāji un divi bijušie. Kā izteikusies policija, spēlētāju bankas konti parādījuši ievērojamas naudas summas, kā arī aizdomās turētie veikuši pēkšņas izmaiņas dzīvesstilos.

Tiek uzskatīts, ka 2011.gadā ietekmēta viena Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēle. Tāpat kopš 2009.gada negodīgs iznākums bijis arī vairākām pārbaudes spēlēm.

"Esam šokēti un joprojām cenšamies saprast notikušo. Šī ir pirmā reize, kad esam piedzīvojuši šādu incidentu," izteikusies Nepālas Futbola asociācija. "Sadarbosimies ar policiju. Ja apsūdzības tiks pierādītas, pieņemsim mērus pret spēlētājiem."

Laikraksts "Nagarik" anonīmi runājis ar vienu no aizturētajiem, kurš izteicies, ka spēļu sarunāšanai piekrituši viņu sliktā finansiālā stāvokļa dēļ. Spēlētāji uzskata, ka federācija nedara pietiekami, lai izlases futbolistiem klātos labāk.

"Pieņēmām naudu tikai par spēlēm, kurās tāpat būtu zaudējuši. Spēles, kurās varējām uzvarēt, uzvarējām," uzsvēra anonīmais spēlētājs.

Nepāla pašlaik FIFA rangā atrodama 183.vietā.

LETA / Foto: AFP/LETA