foto: AFP/Scanpix
Kobes Braienta atraitne par vīra traģisko nāvi cer piedzīt simtiem miljonus dolāru
Kobe Braients un Vanesa Braienta ar "Oskara" balvu, ko izcilais basketbolists saņēma par animācijas īsfilmu "Dear Basketball!" ("Dārgais, basketbol!").
Sporta zvaigznes
2020. gada 9. jūnijs, 14:19

Kobes Braienta atraitne par vīra traģisko nāvi cer piedzīt simtiem miljonus dolāru

Jauns.lv

Traģiskā bojā gājušās basketbola zvaigznes Kobes Braienta sieva Vanesa iesniegusi tiesā parasību pret helikopteru kompāniju "Island Express Helicopters", pieprasot simtiem miljonu ASV dolāru.

Basketbolista atraitnes pārstāvji, ka Vanesa vēlas piedzīt ekonomiskos un cita veida zaudējumus, ko viņa nav guvusi, jo "Island Express Helicopters" kompānijas pilots Ara Zobajans esot pacēlies gaisā bez visu nepieciešamo atļauju saņemšanas.

Kobes Braienta un Džannas piemiņas pasākums Losandželosā

Ģimene, draugi un fani pulcējās “Staples” centrā, lai godinātu traģiski bojāgājušo Kobi Braientu un viņa meitu Džannu (Džidžī) Braientu.

gallery icon

Kā vēsta ASV mediji, iesniegumā teikts, ka precīza zaudējumu summa vēl neesot aprēķināta, tomēr Kobes Braienta negūtie ienākumi vien esot mērāmi simtos miljonu ASV dolāru.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Vanesa uzsākusi tiesu darburs arī pret Losandželosas apgabala šerifa iecirkni. Slavenā sportista sieva norādījusi, ka vairāki Šerifa departamenta pārstāvji negadījuma dienā uzņēmuši fotogrāfijas ar aviokatastrofā mirušajiem, ar ko vēlāk dalījušies dažādos sociālajos tīklos.

Kobe Braients (1978-2020) uz laukuma un dzīvē

20 gadu spožajā karjerā Kobe Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja ...

gallery icon

Jau ziņots, ka 26, janvārī netālu no Kalabasas Kalifornijā helikoptera avārijā traģiski gāja bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients un vēl astoņi cilvēki. Aviokatastrofā bojā gāja sporta leģendas otra vecākā meita 13 gadus vecā Džanna, lidaparāta pilots Ara Zobajans, Orindžkauntijas koledžas ilggadējais beisbola treneris Džons Altobelli kopā ar sievu Keriju un Džiannas komandas biedreni Alīsu. Tāpat lidaparātā bija Orindžkauntijas privātskolas basketbola trenere Kristīna Mauzere, kura palīdzēja Kobem Braientam trenēt meiteņu basketbola komandu, kā arī Sāra Čestere un viņas meita jaunā basketboliste Peitona.

Lidaparāts bija ceļā uz basketbola sacensībām, kurās bija jāspēlē Džannai, Peitonai un Alīsai, bet Kobe būtu trenējis meitenes.