foto: Paul Greenwood/BPI/Shutterstock/ Vida Press
Futbola pasauli satriec nepilnas nedēļas laikā trīs miruši jauni sportisti
Kristians Mbulu šī gada sākumā "Morecambe" mačā pret "Walsall".
Sporta zvaigznes
2020. gada 29. maijs, 11:25

Futbola pasauli satriec nepilnas nedēļas laikā trīs miruši jauni sportisti

Jauns.lv

Svaigākā sēru vēsts pienākusi no Lielbritānijas, kur 23 gadu vecumā miris “League Two” kluba “Morecambe” aizsargs Kristians Mbulu.

Šobrīd pēc ranga vien ceturtā spēcīgākā Anglijas turnīra spēlētājs miris 26. maijā. Kluba paziņojumā teikts: “Mēs esam satriekti par pēkšņo zaudējumu,” vēsta BBC.

Mbulu komandai pievienojās vien janvārī, kad atnāca no cita šīs līgas kluba “Crewe Alexandra”, tomēr jaunais futbolists savas īsās karjeras laikā var lepoties arī ar krietni spilgtākiem ierakstiem, jo viņš pamanījies būt gan “EFC Championship” (pēc spēka Anglijas futbola otrajā līga) kluba “Milwall” sastāvā, kā arī spēlēt Skotijas čempionāta virslīgā, pārstāvot “Motherwell”.

Par Mbulu nāves iemesliem pagaidām ziņu nav.

Tikai dienu iepriekš sēru vēsts pienāca no Itālijas, kur mūžībā 21 gada vecumā devās kādreizējais “Roma” jaunatnes sistēmas audzēknis kamerūnietis Džozefs Buase. Galvenās komandas sastāvā tā arī laukumā viņš neizgāja

foto: OfficialASRoma
Džozefs Buase.

Viņš šī gada februārī parakstīja līgumu ar Rumānijas klubu “Universitatea Cluj”, bet pirms tam viņš pārstāvēja Itālijas B sērijas vienību “Vicenza”.

Kā vēsta medijs “Daily Mail”, Buase nāves cēlonis esot bijusi sirdslēkme. Visi viņa īsās karjeras laikā pārstāvētie klubu izteikuši līdzjūtības paziņojumus.

Tikmēr pirmā sēru vēsts pienāca no Francijas, kur 22. maijā 24 gadu vecumā miris kādreizējais Parīzes “Saint Germain” jaunatnes sistēmas un otrās komandas futbolists Žordāns Diakisē.

foto: Asfagliani
Žordāns Diakisē.

Kongo izcelsmes aizsargs savas profesionāļa karjeras laikā paguva pārstāvēt Šveices klubu “Chaux-de-Fonds” un Horvātijas vienību NK “Rudes”, bet pēdējais klubs, kam pievienojās, bija Francijas pēc spēka piektās līgas vienība AS “Furiani-Agliani”.

Sportista nāves iemesli netiek atklāti.