foto: REUTERS/SCANPIX
Spītējot protestiem, Amsterdamas "Ajax" arī nākamsezon pārstāvēs Nīderlandi UEFA Čempionu līgā
Amsterdamas "Ajax" pirms mača.
Futbols
2020. gada 26. maijs, 17:47

Spītējot protestiem, Amsterdamas "Ajax" arī nākamsezon pārstāvēs Nīderlandi UEFA Čempionu līgā

Jauns.lv / LETA

Nīderlandes Futbola federācija (KNVB) otrdien lēmusi piešķirt Amsterdamas "Ajax" ceļazīmi uz nākamās sezonas UEFA Čempionu līgu, neraugoties uz faktu, ka šī sezona vietējā čempionātā noslēdzās priekšlaicīgi.

Jau ziņots, ka KNVB aprīļa beigās pārtrauca futbola virslīgas 2019./2020.gada sezonu, jo valstī koronavīrusa dēļ noteiktie ierobežojošie pasākumi liegs to atsākt ne ātrāk par septembri, čempionu nenosakot un nevienai komandai virslīgu neatstājot.

Otrdien KNVB paziņoja, ka uzvarētājs vietējā čempionātā netiks paziņots, taču UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā vieta jau ir garantēta "Ajax", kas līdz sezonas pārtraukumam izcīnīja tikpat punktu cik "AZ Alkmaar".

Šādam lēmumam iebilda "AZ Alkmaar" vienība, norādot, ka savstarpējos mačos divus zaudējumus cieta "Ajax", bet gūto/zaudēto vārtu statistika neesot starptautiska mēraukla šādiem lēmumiem. "AZ Alkmaar" savu neapmierinātību pauda arī Eiropas Futbola asociāciju savienībai (UEFA), kas vēstuli pāradresēja tālāk KNVB.

Savukārt KNVB otrdien paziņoja, ka savu sākotnējo lēmumu nemainīs. "Nekas nav mainījies, mēs paliekam pie ranga, kurā par līderi tiek atzīta "Ajax"," teikts paziņojumā.

"AZ Alkmaar" komandai šis lēmums nenozīmē liegtu dalību UEFA Čempionu līgā, jo pamatturnīrā būs iespēja iekļūt pārvarot kvalifikācijas kārtu.

Jau iepriekš KNVB ziņoja, ka neviena no abu spēcīgāko čempionātu vienībām šogad netiks paaugstināta vai pazemināta uz citu līgu.