foto: REUTERS/SCANPIX
Anglijas premjerlīgas kluba kapteinis bailēs no Covid-19 neplāno atsākt treniņus
Anglijas premjerlīgas kluba "Watford" kapteinis Trojs Dīnijs.
Futbols
2020. gada 20. maijs, 10:07

Anglijas premjerlīgas kluba kapteinis bailēs no Covid-19 neplāno atsākt treniņus

Jauns.lv / LETA

Anglijas premjerlīgas kluba "Watford" kapteinis Trojs Dīnijs neatgriezīsies treniņos šonedēļ, kad premjerlīgas klubiem ir atļauts trenēties nelielās grupās, lai gatavotos sezonas atsākšanai.

31 gadu vecais futbolists pauda bažas par sava dēla veselību un vispārējas bažas par nesamērīgo melno cilvēku, aziātu izcelsmes un jaukto etnisko grupu cilvēku neproporcionālo skaitu, kas miruši no Covid-19. Tas dara viņu piesardzīgu.

"Mēs esam atgriezušies treniņos šajā nedēļā, bet es esmu pateicis, ka to nedarīšu. Un tam nav nekāda sakara ar finansiālu labumu," Dīnijs teica Edijam Hērnam un Tonijam Belovam raidījumā "Talk the Talk".

"Manam dēlam ir pieci mēneši, un viņam bija apgrūtināta elpošana," skaidro futbolists. "Es nevēlos nākt mājās un pakļaut viņu lielākām briesmām. Jums jādodas uz treniņu savā apģērbā, jūs nevarat iet dušā, pēc tam braucat atpakaļ tāds pats netīrs, kā esat."

"Ja man drēbes pēc tam jāliek kopā ar dēla vai viņa mātes drēbēm, visticamāk, es palieku mājās."

Premjerlīgas klubos no otrdienas ir atļauts trenēties mazās spēlētāju grupās ar sociālās distancēšanās noteikumiem.

Dīnijs saka, ka 12.jūnija atgriešanās datums ir par drīzu, lai atbildētu uz visiem jautājumiem.

"Melno, aziātu un jaukto etnisko pārstāvju grupām ir četras reizes lielāks risks saslimt, un mums ir divreiz lielāka iespēja slimot smagāk," teica Dīnijs, kurš pats ir melnas ādas krāsas.

"Vai ir kādas papildu pārbaudes?" vaicā vienības kapteinis. "Piemēram, sirds, lai redzētu, vai cilvēkam ir radušās problēmas? Nē. Labi, man liekas, ka tas būtu jārisina."

"Kaut arī mūs testē un mēs esam drošā vidē, grupā pietiek tikai ar vienu slimu cilvēku. Es negribu, lai es vīrusu atnestu mājās," viņš pamato.

Vairākums Anglijas futbola premjerlīgas klubu spēlētāju otrdien atgriezās treniņos pēc Covid-19 pandēmijas ierobežojumu samazināšanas. Kopš otrdienas klubiem bija atļauts trenēties kopā mazās grupās, vienlaikus ievērojot stingrus sociālās distancēšanās noteikumus.

"Liverpool" kapteinis Džordans Hendersons bija starp tiem, kuri atgriezās laukumā kā līgas līderi, kamēr Totenhemas "Hotspur" arī pieredzēja dažu spēlētāju atgriešanos treniņos.

Savukārt Mančestras "United" paziņoja, ka viņu spēlētāji neatgriezīsies treniņos līdz trešdienai.

Spēlētājiem bija atļauts trenēties kopā, taču bez kontakta. Turklāt viņiem bija noteikt ierasties uz treniņu jau sporta formā un pārģērbties mājās.

Ņūkāslas "United" menedžeris Stīvs Brūss raidorganizācijas BBC radiostacijai "Radio 4" sacīja, ka klubs ir veicis visus nepieciešamos piesardzības pasākumus, lai nodrošinātu visu iesaistīto drošību.

"Uzmanības pievēršana detaļām ir bijusi fantastiska," viņš teica. "Lielākā daļa mūsu komandas ir to redzējusi un ir apmierināta. Tomēr katra personiskie apstākļi ir atšķirīgi. Tā var būt sieva grūtniece mājās vai slima sievasmāte vai jebkas cits. Mums viņi ir jāciena."

Premjerlīgas vadītāji iepriekš pauda, ka sezonas atlikušie mači varētu tikt aizvadīti, sākot ar 12.jūniju.

Premjerlīgā ir atlikušas deviņas čempionāta kārtas, un ir ziņots, ka šīs spēles varētu notikt neitrālos laukumos ar to pārraidēm visiem pieejamos kanālos. Aizvien nav skaidrs, kad stadionos ieeja būs ļauta arī līdzjutējiem. Čempionāta vadībā ar 82 punktiem 29 mačos ir "Liverpool", kas šosezon lūko izcīnīt pirmo čempiontitulu pēdējo 30 gadu laikā.