foto: Rojs Maizītis
Tikmers: "Ciešāka sadarbība ar IZM dod iespēju pārliecinošāk aizstāvēt sporta nozares intereses"
LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.
Citi sporta veidi
2020. gada 14. maijs, 13:05

Tikmers: "Ciešāka sadarbība ar IZM dod iespēju pārliecinošāk aizstāvēt sporta nozares intereses"

Jauns.lv

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers atgādina, ka šajā Covid-19 krīzes brīdī ļoti būtiski ir sadarboties Izglītības un zinātnes ministriju, lai kopīgi darbotos Latvijas sporta interesēs, ziņo LOK.

“Latvijas Olimpiskajai komitejai sadarbība ar Izglītības un zinātnes ministriju ir bijusi lietišķa, racionāla un produktīva. Mēs novērtējam ministrijas panākto lēmumu atvērt sporta objektus, tajā skaitā reģionālos Olimpiskos centrus. Tomēr jāsaprot, ka faktiskie lēmumu pieņēmēji šajā Covid-19 krīzē ir medicīnas eksperti, nevis sporta dzīves vadītāji”, atklāj LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

“Apzināmies, ka joprojām ir liela neskaidrība par citiem ar sporta dzīvi saistītiem jautājumiem, tāpēc aicinu arī citas vadošās sporta organizācijas daudz aktīvāk iesaistīties, analizējot situāciju un piedāvājot savu redzējumu IZM. Viens nav cīnītājs – ne IZM, ne LOK, un daudzi no sporta sabiedrības aktuāliem jautājumiem ir valdības kompetencē, tāpēc esam aicinājuši sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, šā gada maijā,” pauž LOK ģenerālsekretārs.