foto: Shutterstock
Čehija futbola čempionātu plāno atsākt 25. maijā; Argentīna sacensības nolemj neturpināt
Lēmums par sezonas atsākšanu Čehijā, visticamāk, tiks pieņemts 12. maijā.
Futbols
2020. gada 28. aprīlis, 14:44

Čehija futbola čempionātu plāno atsākt 25. maijā; Argentīna sacensības nolemj neturpināt

Jauns.lv / LETA

Futbola mači Čehijas augstākajā līgā, kurā spēlē arī latvietis Dāvis Ikaunieks, iespējams, būs redzami jau no 25.maija, vēsta turnīra rīkotāji.

Lēmums par sezonas atsākšanu, visticamāk, tiks pieņemts 12.maijā, kad paredzēta klubu pārstāvju sapulce. Pagaidām tiek mēļots, ka vietējais čempionāts noslēgsies jūlijā. Vairums līgumu ar atbalstītājiem un spēlētājiem gan noslēdzas jau 30.jūnijā.

Spēcīgākajā čempionātā šosezon vēl atlikušas sešas spēļu kārtas, bet pēc tam iecerētas izslēgšanas spēles. Plānots, ka pirms sezonas atsākšanas ikviens spēlētājs veiktu Covid-19 testu. Tāpat zināms, ka spēles notiktu aiz slēgtām durvīm.

Gala lēmums šajā sakarā jāpieņem Čehijas valdībai, kurai arī jāizvērtē vai ļaut aizvadīt spēles, kurās vidēji atradīsies ap 130 cilvēku, ieskaitot spēlētājus un visu apkalpojošo personālu, tostarp mediju un arēnas pārstāvjus.

Čehijas valdība jau iepriekš norādīja, ka 25.maijā komandu sporta veidi varēs atsākt dalību savos čempionātos, tomēr vēl nav skaidrots, cik daudz cilvēku drīkstēs atrasties stadionos.

Ikaunieks Čehijas čempionātā pārstāv Zlīnas "Fastav" komandu, kas līdz sezonas pārtraukumam ar 22 punktiem 24 mačos ieņēma 14.vietu starp 16 komandām.

Čehijā līdz šim ar koronavīrusu inficējušies aptuveni 7400 cilvēki, bet 221 dzīvību jau ir zaudējuši.

Tikmēr Krievijas premjerlīgā sezonas sākums plānots laika posmā no 21. līdz 28.jūnijam, vēsta ziņu aģentūra "REUTERS". Vēl gan nav panākta vienošanās par atlikušo spēļu izspēles formātu. Tāpat vēl neskaidrība ir par iespēju aizvadīt komandu treniņus.

Savukārt Argentīnas Futbola asociācija pirmdien pavēstīja, ka vietējais čempionāts valstī šosezon vairs netiks aizvadīts, kā rezultātā sezona uzskatāma par noslēgušos.

Par čempionāta noslēgumu komandas informēja Argentīnas Futbola asociācijas prezidents Klaudio Tapia.

"Noslēgsim čempionātu, lai varam sadalīt ceļazīmes uz starptautiskajiem turnīriem nākamajā sezonā," vietējam televīzijas ziņu kanālam teica Tapia.

Tāpat asociācijas prezidents norādīja, ka turpmākos divus gadus neviena no komandām netiks paaugstināta vai pazemināta uz citu čempionātu. Šis lēmums nāks par labu leģendārā Djego Maradonas komandai Laplatas "Gimnasia", kura pretējā gadījumā būtu izkritusi no spēcīgākā čempionāta.

Argentīnas futbola čempionāts startēja martā un tajā tika aizvadīta tikai vienu spēļu kārta, bet pēc tam izsludināts pārtraukums koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ. Vietējā čempionātā piedalās 24 komandas.

Izslēgšanas spēles Argentīnas futbola līgā bija paredzētas maija beigās.

Argentīnā ārkārtas stāvoklis izsludināts jau kopš 20.marta, un tas noteikts līdz 10.maijam.