foto: EPA/Scanpix
Kamaniņu braucēja Cauce Pasaules kausa pēdējā posmā izcīna devīto vietu
Otrajā braucienā Cauce sasniedza sesto ātrāko laiku, kas summā ļāva ieņemt devīto vietu, vācietei zaudējot 0,534 sekundes. Lielisku otro braucienu aizvadīja Zirne, kura Bereiterei zaudēja 0,966 sekundes un ierindojās 13.vietā.
2020. gada 29. februāris, 17:03

Kamaniņu braucēja Cauce Pasaules kausa pēdējā posmā izcīna devīto vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien Kēnigszē trasē izcīnīja devīto vietu Pasaules kausa (PK) pēdējā, devītajā, posmā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sezonas pēdējā posmā uzvaru svinēja mājiniece Anna Bereitere, kura bija ātrākā pirmajā braucienā, bet otrajā uzrādīja trešo ātrāko laiku, izcīnot zeltu. Viņa par 0,078 sekundēm apsteidza savu tautieti Jūliju Taubicu, kura ieguva Lielo kristāla globusu par uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā. 

Bronzu ieguva Viktorija Demčenko no Krievijas, kura līderei zaudēja 0,147 sekundes.

Cauce pirmajā braucienā sasniedza 11.ātrāko laiku, tā brīža līderei Annai Bereiterei no Vācijas zaudējot 0,345 sekundes. Ulla Zirne ierindojās 14.vietā un atpalika par 0,585 sekundēm, savukārt Kendija Aparjode īsi pēc starta izslīdēja un zaudēja iespējas pacīnīties par augstu pozīciju, finišējot dalītā 18.vietā. Aparjode pēc pirmā brauciena uzvarētājai zaudēja 0,728 sekundes.

Otrajā braucienā Cauce sasniedza sesto ātrāko laiku, kas summā ļāva ieņemt devīto vietu, vācietei zaudējot 0,534 sekundes. Lielisku otro braucienu aizvadīja Zirne, kura Bereiterei zaudēja 0,966 sekundes un ierindojās 13.vietā.

Tikmēr Aparjode otrajā braucienā rupjas kļūdas nepieļāva un ar 14.labāko rezultātu divu braucienu summā ierindojās 15.vietā. Viņa uzvarētājai zaudēja 1,158 sekundes.

Rezultātu uzrādīt neizdevās Jekaterinai Katņikovai, kura šogad tika kronēta par pasaules čempioni. Viņa pirmajā braucienā izcīnīja 15.vietu, bet otrajā piedzīvoja kritienu un finišu nesasniedza.

Kopumā sacensībās piedalījās 27 sportistes.

Pirms nedēļas Vinterbergā Cauce izcīnīja savu pirmo zelta medaļu karjerā. Savukārt Siguldā viņa izcīnīja bronzu un trešā bija arī pasaules čempionāta sprintā. 

Kopvērtējumā sezonu ar 965 punktiem un uzvaru noslēdza Taubica, kura par nieka astoņiem punktiem apsteidza Tatjanu Ivanonu. Bronzu ieguva Demčenko, kura izcīnīja 722 punktus. Aparjode ar 457 punktiem bija astotā, par punktu mazāk Caucei, bet Zirne ar 355 punktiem ieņēma 14.pozīciju. Savukārt Elīna Ieva Vītola ar 73 punktiem ierindojās 35.pozīcijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka kamaniņu braucēji brāļi Juris un Andris Šici sestdien Kēnigszē trasē sezonas pēdējā, devītajā, Pasaules kausa posmā izcīnīja bronzu.

Svētdien norisināsies sacensības vīriem un komandu stafete. Vīru konkurencē Latviju pārstāvēs Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks. 

Divu vīru un vienas divnieku ekipāžas nestartēšana pēdējos posmos gan nav saistīta ar Vinterbergas trases kvalitāti. Jau sezonas sākumā bija izlemts, ka uz pēdējiem diviem posmiem dosies tikai labākie sportisti, kuri vēl kopvērtējumā var pacīnīties par augstām vietām. Sākotnēji bija domāts, ka katrās sacensībās būs pa vienai kamanai, tāpēc šajos posmos startējošais sastāvs jau tāpat ir paplašināts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās