foto: EPA/Scanpix
Ostapenko ar Dabrovski cieš zaudējumu Dohas WTA "Premier" dubultspēļu finālā
Aļona Ostapenko (pa labi) un Gabriela Dabrovski
Citi sporta veidi
2020. gada 28. februāris, 22:54

Ostapenko ar Dabrovski cieš zaudējumu Dohas WTA "Premier" dubultspēļu finālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko un viņas pāriniece Gabriela Dabrovski no Kanādas piektdien cieta zaudējumu Dohas WTA "Premier" turnīra dubultspēļu finālā.

Latvijas un Kanādas duets, kas turnīrā izlikts ar sesto numuru, titula mačā ar 2-6, 7-5, 2:10 piekāpās Taivānas un Čehijas duetam Suvejai Sje/Barborai Strīcovai, kas izlikts ar pirmo numuru. 

Ostapenko ar Gabrovski pēc zaudēta pirmā seta, otrajā atspēlējās no 1-4 un panāca supertaibreiku. To viņas iesāka ar 0:6, kas liedza cerēt uz uzvaru turnīrā.

Sje ar Strīcovu pērn triumfēja Vimbldonas dubultspēlēs, bet taivānietei karjeras laikā kopumā ir trīs dubultspēļu "Grand Slam" trofejas. Sje ir dubultspēļu planētas otrā rakete, bet Strīcova ieņem ceturto vietu.

Ostapenko par fināla sasniegšanu nopelnījusi 585 WTA dubultspēļu ranga punktus, kas ļaus sasniegt jaunu karjeras rekordu dubultspēļu reitingā.

Pirmajā kārtā Ostpenko un Dabrovski ar 6-2, 6-2 pārspēja amerikānieti Keitlinu Kristianu un Gruzijas tenisisti Oksanu Kalašņikovu, otrajā mačā ar 6-2, 6-3 uzvarēja Krievijas tenisistes Jekaterinu Aleksandrovu un Annu Bļinkovu, bet ceturtdaļfinālā ar 4-6, 6-1, 10:4 uzvarēja beļģieti Elīzi Mertensu un baltkrievieti Arinu Sabaļenku, kurām bija piešķirts trešais numurs. Savukārt pusfināla mačā viņas ar rezultātu 6-4, 1-6, 10:7 pārspēja Tīmeu Babošu no Ungārijas un Kristīnu Mladenoviču no Francijas, kuras bija izsētas ar otro numuru.

Latvijas un Kanādas tenisistes pēdējo gadu laikā pāris reizes jau spēlējušas kopā, aizpērn uzvarot tieši Dohas WTA "Premier" turnīrā. Ostapenko dubultspēļu rangā ieņem 23.vietu, bet Dabrovski ir planētas septītā rakete.

Jau ziņots, ka vienspēlēs Ostapenko apstājās turnīra trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā, bet Anastasija Sevastova nepārvarēja pirmo kārtu.

Turnīrs Dohā norisināsies līdz sestdienai.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.