foto: AP/Scanpix
Minesotas "Wild" atlaiž galveno treneri Budro
65 gadus vecais Brūss Budro "Wild" vadīja ceturto sezonu pēc kārtas.
Hokejs
2020. gada 14. februāris, 20:46

Minesotas "Wild" atlaiž galveno treneri Budro

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Minesotas "Wild" no galvenā trenera amata atbrīvojusi Brūsu Budro.

"Wild" šajā sezonā piedzīvojusi 30 zaudējumus un ar 61 punktu 57 spēlēs ieņem 11.vietu Rietumu konferencē, taču "play-off" zona ir tikai dažu uzvaru attālumā.

Budro ir šosezon astotais atlaistais treneris un sestais, kurš zaudē darbu komandas neizteiksmīgā snieguma dēļ. Kā ziņo statistikas kompānija "Elias Sports Bureau", tas ir atkārtots līgas rekords.

65 gadus vecais Budro "Wild" vadīja ceturto sezonu pēc kārtas, bet pirmajos divos gados ar viņu pie stūres komanda sasniedza Stenlija kausa izcīņu, kuru gan abas reizes noslēdza pirmajā kārtā.

Pirms darba "Wild" komandā Budro četrarpus sezonas vadīja Anaheimas "Ducks" komandu, bet vēl pirms tam aptuveni tikpat ilgu periodu nostrādāja Vašingtonas "Capitals" vienībā. Tajās deviņās sezonās viņa vadītās vienības tikai vienu reizi neiekļuva Stenlija kausa izcīņā.

Hokejista karjreras laikā Budro NHL laukumā devās 150 spēlēs, kurās guva 30 vārtus un veica 42 rezultatīvas piespēles. Planētā spēcīgākajā līgā viņš lielākoties pārstāvēja Toronto "Maple Leafs" un nedaudz uzspēlēja arī Čikāgas "Blackhawks" kreklā.

Budro pienākumus pārņems viņa līdzšinējais asistents Dīns Evesons, kurš būs pagaidu galvenais treneris.