foto: REUTERS/SCANPIX
"Valencia" futbolisti iesit divreiz un sarūgtina "Barcelona"; "Atalanta" Itālijā grauj "Torino"
"Barcelona" futbolisti piedzīvojuši pārliecinošu zaudējumu.
Futbols
2020. gada 26. janvāris, 10:35

"Valencia" futbolisti iesit divreiz un sarūgtina "Barcelona"; "Atalanta" Itālijā grauj "Torino"

Jauns.lv / LETA

Spānijas futbola grandam "Barcelona" sestdien Spānijas čempionātā laukumu izbraukumā nācās atstāt ar nokārtu galvu, dodot iespēju vadībā izvirzīties Madrides "Real'.

"Barcelona" izbraukumā ar 0:2 (0:0) piekāpās "Valencia".

Mājiniekus jau 12.minūtē vadībā par Hosē Gajas nogāšanu soda laukumā varēja izvirzīt Maksimiliano Gomess, taču viņa sitienu teicamā stilā atvairīja Marks Andrē ter Štēgens.

Vadībā izvirzīties mājiniekiem palīdzēja Hordi Alva, 48.minūtē bumbu raidot savos vārtos. Pārsvaru nostiprināja Gomess, kurš tomēr guva savus vērtus 77.minūtē, izceļoties ar sitienu soda laukuma robežās.

Citā mačā "Sevilla" svarīgā cīņā par trešo vietu mājās pārspēja "Granada" ar 2:0 (2:0).

Jau 11.minūtē Luka de Jongs izvirzīja mājiniekus vadībā, bet 34.minūtē Nolito rezultāta starpību dubultoja.

Pēc 21 spēles pirmajā vietā joprojām ar 43 punktiem ir "Barcelona", taču tikpat punktu ir arī Madrides "Real", kam ir rezervē šodienas spēle izbraukumā ar Valjadolidas "Real". Uz trešo vietu ar 38 punktiem pacēlusies "Sevilla", ar 35 punktiem seko Madrides "Atletico", bet "Valencia" tagad ir 34 punkti 21 mačā, apsteidzot "Getafe" ar 33 punktiem 20 mačos.

Bergāmo "Atalanta" sestdien Turīnā svinēja pārliecinošu uzvaru, ar trim vārtiem izceļoties Josipam Iličičam.

"Atalanta" izbraukumā ar 7:0 (3:0) uzvarēja "Torino".

Iličičs izcēlās mača 17., 53. un 54.minūtē, gūstot komandas pirmos, ceturtos un piektos vārtus. Pēc tam divas sarkanās kartītes nopelnīja mājinieki, zaudējot vēl divus vārtus. Pa vienam "golam" viesu rindās arī Robinam Gozensam un Duvanam Zapatam, bet starp abiem sarkanajiem plāksteriem 86. un 88.minūtē pie diviem vārtiem tika Luiss Muriels, pirmos iesizdams ar 11 metru soda sitienu.

Citā spēlē piektdienas vakarā "Milan" viesos ar 1:0 (0:0) pieveica "Brescia".

Milāniešiem vienīgos vārtus iesita Ante Rebičs.

Tā Milānas klubam bija jau trešā uzvara pēc kārtas.

Turnīra tabulas augšgalā ar 51 punktu 20 spēlēs ir "Juventus", par četriem punktiem mazāk ir "Inter", ar 45 punktiem 19 dueļos seko "Lazio", bet "AS Roma" ar 38 punktiem 20 mačos ir ceturtā. Tikpat punktu 21 spēlē ir Bergāmo "Atalanta", bet uz sesto vietu ar 31 punktu 21 mačā pakāpusies "Milan".