foto: AFP/Scanpix
Serbijas tenisisti ar Džokoviču priekšgalā ATP Kausa finālā uzvar Spāniju un Nadalu
ATP ranga otrā rakete Novaks Džokovičs.
Citi sporta veidi
2020. gada 12. janvāris, 18:31

Serbijas tenisisti ar Džokoviču priekšgalā ATP Kausa finālā uzvar Spāniju un Nadalu

Jauns.lv / LETA

Serbijas vīriešu tenisa komanda svētdien Sidnejā triumfēja jaunizveidotajā ATP kausā, finālā ar 2-1 pārspējot Spāniju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vispirms ranga desmitais numurs, spānis Roverto Bautista-Aguts ar rezultātu 7-5, 6-1 pārspēja serbu Dušanu Lajoviču, kurš reitingā ir 34.vietā.

Pēc tam kortā devās divi tenisa smagsvari - ranga līderis Rafaels Nadals un otrā rakete Novaks Džokovičs. Šajā duelī pārāks ar 6-2, 7-6 (7:4) bija serbs.

Līdz ar to, titula liktenis izšķīrās finālā, kurā Džokovičs kopā ar Viktoru Troicki ar 6-3, 6-4 uzveica spāņus Pavlo Karreno-Vustu un Felisiano Lopesu.

ATP Kauss komandām sezonas ievadā kalendārā aizņēmis Hopmena kausa vietu  Turnīrs notika trīs Austrālijas pilsētās - Sidnejā, Brisbenā un Pērtā.

Jaunajās sacensībās kopumā startēja 24 izlases, kas bija sadalītas sešās grupās pa četrām katrā. Katrā komandā drīkstēja pieteikt piecus sportistus. Izslēgšanas spēlēs iekļuva tikai astoņas spēcīgākās izlases, kas aizvadīja divus vienspēļu un vienu dubultspēļu maču.

Pamatturnīrā startēja Serbija, Francija, Dienvidāfrika, Čīle, Spānija, Japāna, Gruzija, Urugvaja, Bulgārija, Beļģija, Lielbritānija, Moldova, Krievija, Itālija, ASV, Norvēģija, Austrija, Horvātija, Argentīna, Polija, Vācija, Grieķija, Kanāda, Austrālija.

Sacensību balvu fonds ir 15 miljoni ASV dolāru (13,6 miljoni eiro). Tāpat tenisisti cīnījās par 750 ATP vienspēļu ranga punktiem un vēl 250 dubultspēļu ranga punktiem.

Tikmēr Katarā  sākusies ATP tūre, kura "World Tour 250" sērijas turnīrā uzvarējis krievs Andrejs Rubļovs (ATP 23.), kurš finālā ar 6-2, 7-6 (7:3) pārspēja francūzi Korentēnu Mutē (ATP 81.). Rubļovs karjerā izcīnījis trīs ATP titulus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās