foto: Zumapress/Scanpix
Merzļikins atvaira 30 metienus zaudējumā pret "Sharks"; neveiksme arī Girgensonam
Elvis Merzļikins.
Hokejs
2020. gada 10. janvāris, 09:17

Merzļikins atvaira 30 metienus zaudējumā pret "Sharks"; neveiksme arī Girgensonam

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē atvairīja 30 pretinieku izdarītos metienus, tomēr ar to nebija gana, lai palīdzētu savai komandai Kolumbusas "Blue Jackets" izcīnīt uzvaru.

"Blues" viesos ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) piekāpās Sanhosē "Sharks".

Merzļikins zaudējušās komandas vārtos aizvadīja visu spēli, tiekot galā ar 30 no 33 metieniem, kopumā atvairot 90,9% raidījumu.

Latvietis pirmo reizi kapitulēja otrā perioda otrajā minūtē, kad "Sharks" veica vairākas lieliskas piespēles, pēc kurām ripa nonāca iepretim tukšiem vārtiem, Kevinam Labankam atklājot rezultātu. 12 minūtes vēlāk Džo Torntons realizēja skaitlisko vairākumu, bet Sonijs Milano nepilnas divas minūtes līdz trešdaļas beigām atgrieza cerības viesiem. Sanhosē komandai Merzļikinu vēl vienu reizi, kas arī bija pēdējā, izdevās pārspēt trešā perioda sākumā, kad Brents Bērnss bija pirmais pie atsistās ripas, to raidot tukšos vārtos.

"Blue Jackets" spēles izskaņā nomainīja Merzļikinu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas cerēto rezultātu nedeva.

Šim mačam pieteikts arī bija Matīss Kivlenieks, kurš gan dueli noraudzījās no malas.

Abas komandas iepriekš jau tikās 4.janvārī, taču arī šajā spēlē tika piedzīvots zaudējums, Merzļikinam kapitulējot trīs reizes. Pēdējās sešās spēlēs Merzļikins komandai palīdzējis izcīnīt četrus panākumus.

Nākamā spēle Kolumbusas vienība aizvadīs sestdien pret Vegasas "Golden Knights".

"Blue Jackets" ar 50 punktiem 45 spēlēs Austrumu konferencē ieņem desmito vietu, par diviem punktiem atpaliekot no "play-off" zonas.

Savukārt Bufalo "Sabres" ar latvieti Zemgu Girgensonu sastāvā ceturtdien piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu pret šobrīdējo čempioni Sentluisas "Blues".

"Sabres" viesos ar 1:5 (0:2, 1:1, 0:2) piekāpās Sentluisas "Blues".

Girgensons laukumā pavadīja 11 minūtes un 37 sekundes, no tām pusminūti nospēlējot mazākumā. Uzbrucējs pielietoja četrus spēka paņēmienus un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -3.

Mājinieki spēles rezultātu atklāja piektajā minūtē, Robertam Tomasam ar precīzu metienu noslēdzot "Blues" uzbrukumu. Deviņas minūtes vēlāk Tailers Bozaks pārsvaru dubultoja, bet "Sabres" šajā periodā savu atbildi nesniedza. Otrās trešdaļas piektajā minūtē solo gājienu "Blues" aizsardzības zonā veica kapteinis Džeks Aikels, īsi pēc tam ar spēcīgu metienu panākot 1:2.

Sešas minūtes vēlāk Deivids Perons atguva divu vārtu pārsvaru, bet trešajā periodā Aleksandra Stīna diviem gūtajiem vārtiem, "Sabres" pretargumentus neatrada, piedzīvojot zaudējumu ar 1:5.

Nākamā spēlē "Sabres" paredzēta sestdien pret Vankūveras "Canucks".

Bufalo vienība ar 45 punktiem 44 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 12.vietu.