foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Pasečņikam 13+8 "Wizards" uzvarā pār "Nuggets"; Kurucam septiņi punkti zaudējumā
Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā realizēja sešus no astoņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem.
Basketbols
2020. gada 5. janvāris, 09:03

Pasečņikam 13+8 "Wizards" uzvarā pār "Nuggets"; Kurucam septiņi punkti zaudējumā

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks sestdien guva 13 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt negaidītu uzvaru, kamēr Rodions Kurucs guva septiņus punktus Bruklinas "Nets" zaudējumā.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 128:114 (31:19, 30:36, 34:35, 33:24) pārspēja vienu no Rietumu konferences vadošajām komandām Denveras "Nuggets", kas zaudējusi trīs no piecām izbraukuma sērijas spēlēm.

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā realizēja sešus no astoņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un piecas reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Pasečņiku laukumā iemeta par 26 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija dalīts labākais rādītājs komandā.

Savainojuma dēļ ASV galvaspilsētas komandai joprojām nevar palīdzēt Dāvis Bertāns.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Išs Smits, kurš arī veica astoņas rezultatīvas piespēles, bet 25 punkti un 14 atlēkušās bumbas bija Trojam Braunam junioram. Smits laboja savu karjeras rekordu gūtajos punktus, Brauns - atlēkušajās bumbās.

"Nuggets" no zaudējuma neglāba Džamala Mareja 39 punkti.

"Wizards" ar 11 uzvarām 35 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē, kamēr "Nuggets" ar 24 panākumiem 35 dueļos ir otrā Rietumos.
Tikmēr Kuruca pārstāvētā "Nets" mājās ar 102:121 (33:24, 19:24, 28:35, 22:38) piekāpās NBA čempionei Toronto "Raptors".

"Nets" zaudēja piekto maču pēc kārtas, bet bilance pret "Raptors" tai ir viena uzvara un 17 zaudējumi.

Kurucs nospēlēja 17 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem, vienu no trim "trejačiem" un abus divus soda metienus.

Tāpat cēsnieks izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Nets" ar Kurucu laukumā ielaida par pieciem punktiem vairāk nekā iemeta.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Spensers Dinvidijs, bet 18 punktus guva Džo Heriss.

"Raptors" komandā ar 29 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Frends Vanvlīts, 26 punkti bija Kalaim Laurijam, bet 21 punkts un 12 bumbas zem groziem - Seržem Ibakam.

"Nets" ar 16 uzvarām 34 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, kur "Raptors" ar 24 panākumiem 36 cīņās ir ceturtā.

Abas latviešu pārstāvētās komandas nākamās spēles aizvadīs pirmdien. "Wizards" savā laukumā uzņems Bostonas "Celtics", bet "Nets" viesosies pie Orlando "Magic".