foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Porziņģis sezonas trešajā spēlē pret "Lakers" gūst 11 punktus, piedzīvojot neveiksmi
Basketbols
2019. gada 30. decembris, 08:21

Porziņģis sezonas trešajā spēlē pret "Lakers" gūst 11 punktus, piedzīvojot neveiksmi

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 11 punktiem, viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" piedzīvojot zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mavericks" viesos ar 95:108 (19:25, 24:29, 26:30, 26:24) piekāpās Losandželosas "Lakers", kas izcīnīja jau otro uzvaru pēc kārtas.

Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 29 minūtes un 34 sekundes, gūdams 11 punktus. Viņš iemeta vienu no trim divpunktu un trīs no septiņiem trīspunktu metieniem. 

Tāpat viņš izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, reizi pārtvēra piespēli, vienreiz bloķēja metienu, pieļāva divas kļūdas, iekrāja piecas personīgās piezīmes, bet "Mavericks" ar latvieti laukumā ielaida par astoņiem punktiem mazāk nekā iemeta.

Rezultatīvākais "Mavericks" komandā bija Luka Dončičs, kura rēķinā 19 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Slovēnis otrās ceturtdaļas izskaņā mēģināja izdarīt metienu, bet tika kavēts, kā rezultātā piedzīvoja nepatīkamu kritienu uz muguras, atsitot galvu. Basketbolists kādu brīdi pagulēja uz laukuma grīdas, bet neilgi pēc tam paša spēkiem devās uz ģērbtuvi. Dončičs līdz otrā puslaika sākumam jau bija atguvies un atgriezās spēlē.

Tikmēr "Lakers" komandā 23 punktus un deviņas atlēkušās bumbas iekrāja Entonijs Deiviss, par četriem punktiem mazāk Kentaviosam Kaldvelam-Poupam, bet Lebrons Džeimss atzīmējās ar 13 punktiem un 13 rezultatīvām piespēlēm.

Pieredzējušais Džeimss šo spēli noteikti neaizmirsīs, jo svētdienas duelī viņam izdevās nopelnīt savu karjeras 9000.piespēli, kā arī 9000.atlēkušo bumbu. Šādu sniegumu iepriekš NBA nav demonstrējis neviens basketbolists.

Dalasas vienība savu nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad tiksies ar Oklahomsitijas "Thunder".

"Mavericks" ar 21 uzvaru 32 spēlēs Rietumu konferencē ieņem piekto pozīciju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās