foto: AFP/Scanpix
Slovēņu brīnumbērns Dončičs paraksta iespaidīgu līgumu un ir gatavs atgriezties laukumā
Luka Dončičs ir sadziedējis potītes traumu un ir gatavs atgriezties laikumā pēc četru spēļu izlaišanas.
Basketbols
2019. gada 26. decembris, 22:48

Slovēņu brīnumbērns Dončičs paraksta iespaidīgu līgumu un ir gatavs atgriezties laukumā

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa komandasbiedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Dalasas "Mavericks" Luka Dončičs ir atveseļojies no traumas, savā "Twitter" kontā paziņojis klubs.

Paredzams, ka jau ceturtdienas naktī viņš kopā ar pārējiem Dalasas kluba spēlētājiem iesildīsies spēlei un dosies laukumā mačā savā laukumā ar Sanantonio "Spurs". Sportists kopā ar pārējiem aizvadīja treniņu jau 24.decembrī.

"Viņš ir atpakaļ," ceturtdien savā "Twitter" kontā paziņoja Dalasas "Mavericks".

foto: AFP/Scanpix
Luka Dončičs ir sadziedējis potītes traumu un ir gatavs atgriezties laikumā pēc četru spēļu izlaišanas.

20 gadus vecajam Dončičam šodien bija zīmīgi diena vēl viena iemesla dēļ, jo tika pielikts punkts ilgajām baumām, par to, ar kādu apavu un apģērbu ražotāju viņš parakstīs ilggadēju līgumu. Jau pagājušās nedēļas beigās izskanēja runas, ka ilgtermiņa daudzmiljonu līgums tiks parakstīts ar "Jordan". Tā arī noticis: uzņēmums paziņoja, ka līgums parakstīts uz vairākiem gadiem, bet precīzas summas pagaidām vēl nav nosauktas. Zīmīgi, ka Dončičs trenējās jau ar "Jordan IV" modeļa apaviem kājās. Neoficiāli izskanējušas runas par piecu gadu līgumu.

foto: AFP/Scanpix
Lukas Dončiča apavi pirmajā treniņā pēc līguma parakstīšanas ar "Jordan".

"Jordan Brand" zīmolu radīja kompānija "Nike" par godu visu laiku, iespējams, labākajam basketbolistam Maiklam Džordanam.

Interesanti, ka tieši piecu gadu līgumu ar "Jordan" parakstīja arī šī gada NBA drafta pirmais numurs Zions Viljamsons, kurš par to saņems aptuveni 75 miljonus ASV dolāru (aptuveni 67 miljoni eiro). Tomēr visas summas var ietekmēt spēlētāja sasniegumi laukumā. Piemēram, Viljamsons NBA laukumā nevienā oficiālā spēlē laukumā vēl nav izgājis. Salīdzinājumam - Kristapa Porziņģa kontrakts ar "adidas" pašlaik ir aptuveni divi miljoni ASV dolāru (aptuveni 1,8 miljoni eiro) sezonā.

Potītes traumu basketbolists guva 14.decembra mačā ar Maiami "Heat". Kopš tā brīža "Mavericks" lielā mērā ar Porziņģa pūlēm četrās spēlēs viesos ar Austrumu konferences līdervienībām guva divas uzvaras, tai skaitā apturot līgas līdervienības Milvoki "Bucks" 18 uzvaru sēriju.

Dončiča prombūtnē Kristaps pat tika izvirzīts pagājušās nedēļas Rietumu konferences labākā spēlētāja balvai, tomēr piekāpās vācietim Denisam Šroderam.

"Mavericks" basketbola zvaigznes no Eiropas - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs

NBA kluba Dalasas "Mavericks" sastāvā spēlē divas basketbola zvaigznes no Eiropas - latvietis Kristaps Porziņģis un slovēnis Luka Dončičs

gallery icon
16

Dončičs, kura vārds tiek piesaukts, runājot par sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu, šosezon 25 spēlēs vidēji mačā guvis 29,3 punktus, izcīnījis 9,6 atlēkušās bumbas un 8,9 reizes rezultatīvi piespēlējis.