Hokejs
2019. gada 21. decembris, 23:28

Girgensonam uzvara pār "Kings" un ilgākais spēles laiks šosezon

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē savās mājās laukumā pavadīja 18 minūtes un 19 sekundes, kas ir uzbrucēja lielākais spēles laiks šosezon, un par spīti negatīvam +/- rādītājam sekmēja savas pārstāvētās komandas Bufalo "Sabres" panākumu.

"Sabres" savā laukumā ar 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) pārspēja Losandželosas "Kings", pārtraucot triju pēc kārtas zaudētu maču sēriju.

Girgensons no 18 minūtēm un 19 sekundēm minūti un 26 sekundes nospēlēja mazākumā. Uzbrucējam arī viens spēka paņēmiens un trīs metieni pa vārtiem, kā arī uzvarēti abi divi iemetieni, spēli noslēdzot ar lietderības koeficientu mīnus viens.

foto: AFP/Scanpix
Girgensons laukumā pavadīja 18 minūtes un 19 sekundes.

Iepriekšējais sezonas labākais sasniegums Latvijas hokejistam uz ledus pavadītā laika ziņā bija 12.decembra cīņā ar Našvilas "Predators", kad Girgensons laukumā bija sešas sekundes mazāk.

Pēc tam, kad Ādrians Kempe otrā perioda otrajā minūtē bija izvirzījis vadībā viesus, "zobeni" atbildēja ar trim vārtiem, un trešā perioda 19.minūtē Viktors Ūlofsons, asistējot Džekam Aikelam un Semam Reinhārtam, kurš vienīgais mačā tika pie diviem punktiem par rezultatīvām piespēlēm,  guva uzvaras vārtus.

Nākamā spēlē "Sabres" paredzēta pirmdien Otavā pret "Senators".

"Sabres" ar 41 punktu 37 mačos Austrumu konferencē ieņem septīto vietu.