Hokejs
2019. gada 21. decembris, 09:13

Bļugeram rezultatīva piespēle "Penguins" uzvarā

LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Teodors Bļugers piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot savai komandai Pitsburgas "Penguins" izcīnīt uzvaru.

"Penguins" viesos ar 5:2 (2:0, 1:2, 2:0) uzvarēja Edmontonas "Oilers", svinot jau ceturto panākumu pēc kārtas.

Bļugers laukumā pavadīja 17 minūtes un 37 sekundes, no kurām teju divas minūtes nospēlēja mazākumā. Viņš rezultatīvi piespēlēja piekto vārtu guvumā, ripai lidojot jau tukšos vārtos. Tāpat viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, pa reizei atņēma un atdeva ripu, spēli noslēdzot ar pozitīvu lietderību +1.

Pa divām rezultatīvām piespēlēm uzvarētāju labā Zekam Estonam-Rīzam un Markusam Petešsonam. Tikmēr Edmontonas komandā vārti Zekam Kasianam un Railijam Šeahanam.

Zīmīgi, ka Edmontonas komandas un arī līgas abi rezultatīvākie hokejisti Konors Makdeivids un Leons Draizaitls šajā mačā ar rezultativitāti neizcēlās. Draizaitls pat maču noslēdza ar negatīvu lietderību -4.

Pēc veiksmīga pirmā perioda, kurā gūti divi bezatbildes vārti, "Penguins" otrās trešdaļas pašā izskaņā zaudēja vārtus, spēlējot skaitliskajā sastāvā. Savu kļūdu gan izdevās labot, jo trešā perioda pirmajā minūtē, vārtus guva Kriss Letangs, bet jau divas minūtes līdz mača beigām Bļugers uzvarēja iemetienu, kas īsi pēc tam viesiem deva iespēju gūt piektos vārtus un pārliecinošu uzvaru.

Nākamā spēlē Pitsburgas komandai paredzēta sestdien pret Vankūveras "Canucks". Laukumā dosies arī Kolumbusas "Blue Jackets", kas tiksies ar Ņūdžersijas "Devils", savukārt Bufalo "Sabres" spēkosies ar Losandželosas "Kings".

"Penguins" ar 46 punktiem 35 spēlēs Austrumu konferencē ieņem piekto vietu.