foto: USA Today Sports
Rodions Kurucs "Nets" uzvaru noskatās uz rezervistu soliņa
Kurucs "Nets" uzvarā NBA atgriežas uz rezervistu soliņa.
Basketbols
2019. gada 26. novembris, 09:30

Rodions Kurucs "Nets" uzvaru noskatās uz rezervistu soliņa

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs pirmdien atgriezās Nacionālās basketbola līgas (NBA) vienības Bruklinas "Nets" sastāvā, taču uzvarā noraudzījās no rezervistu soliņa.

"Nets" izbraukumā ar rezultātu 108:106 (25:26, 27:25, 29:24, 27:31) pieveica Klīvlendas "Cavaliers", izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Jau ziņots, ka Kurucs tikai pirmdien tika izsaukts no NBA attīstības jeb G līgas kluba Longailendas "Nets", taču laukumā basketbolists nedevās.

Blakus Kurucam uz rezervistu soliņa paliekot arī komandas līderim Kairijam Ērvingam, rezultatīvākais "Nets" vienībā ar 23 punktiem bija Spensers Dinvidijs, kura rēķinā arī astoņas rezultatīvas piespēles. Teicams "double-double" Džeretam Alenam, kurš sakrāja 22 punktus un 21 atlēkušo bumbu.

"Cavaliers" komandā 23 punkti Džordanam Klārksonam, bet Lerijam Nensam junioram 20 punkti un 13 atlēkušās bumbas.

Līdzīgā spēlē lielāko daļu mača vadībā bija Bruklinas basketbolisti, taču pārsvars ne reizi nesasniedza desmit punktu atzīmi. Tāpat mājinieki ne reizi neizvirzījās vadībā pat ar piecu punktu pārsvaru. Pēdējās minūtēs "Cavaliers" spēja no 97:106 panākt neizšķirtu, taču nepilnas divas sekundes pirms mača beigām precīzs no soda metiena apļa bija Dinvidijs.

Nākamā spēlē "Nets" paredzēta trešdien izbraukumā pie līgas līderiem Bostonas "Celtics".

Bruklinas klubs ar deviņām uzvarām 17 spēlēs Austrumu konferencē ieņem septīto vietu.