foto: AP/Scanpix
Porziņģis ar 17 punktiem palīdz "Mavericks" izcīnīt ceturto uzvaru pēc kārtas
Basketbols
2019. gada 23. novembris, 08:54

Porziņģis ar 17 punktiem palīdz "Mavericks" izcīnīt ceturto uzvaru pēc kārtas

LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 17 punktus, palīdzot Dalasas "Mavericks" izcīnīt jau ceturto panākumu pēc kārtas.

"Mavericks" basketbola zvaigznes no Eiropas - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs

NBA kluba Dalasas "Mavericks" sastāvā spēlē divas basketbola zvaigznes no Eiropas - latvietis Kristaps Porziņģis un slovēnis Luka Dončičs

gallery icon

"Mavericks" mājās ar rezultātu 143:101 (29:26, 37:16, 45:29, 32:30) uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvaras nav guvusi jau sešos mačos pēc kārtas.

Porziņģis laukumā pavadīja 27 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā guva 17 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, četras reizes bloķēja pretinieka metienu un reizi pārtvēra bumbu. Latvietis grozā raidīja četrus no deviņiem divpunktu un trīs no pieciem trīspunktu metieniem. Tāpat viņš reizi pieļāva kļūdu, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, bet "Mavericks" ar viņu ierindā guva par 23 punktiem vairāk nekā ielaida.

Latvijas basketbolists teju vai visus savus punktus (15) guva trešajā ceturtdaļā, bet "Mavericks" uzvaras izcīnījusi jau četrās spēlēs pēc kārtas. Tāpat šī bija jau otrā spēle pēc kārtas, kad "Mavericks" savus pretiniekus uzvarēja ar vairāk nekā 40 punktu starpību.

Nākamā spēle Dalasas klubam paredzēta svētdien pret spēcīgo Hjūstonas "Rockets".

"Mavericks" ar desmit panākumiem 15 spēlēs Rietumu konferencē ieņem sesto pozīciju.