foto: Sputnik/Scanpix
Dimantu slīpētāja: krievu daiļslidošanas trenerei jau trešā pusaudze šosezon sasniedz neticamus rezultātus. VIDEO
Eteri Tutberidze turpina no savām audzēknēm izspiest neticamus rezultātus.
Citi sporta veidi
2019. gada 4. novembris, 13:59

Dimantu slīpētāja: krievu daiļslidošanas trenerei jau trešā pusaudze šosezon sasniedz neticamus rezultātus. VIDEO

Jauns.lv

Pēdējos gados Krievijas daiļslidošana kļuvusi par etalonu visā pasaulē, īpaši tas attiecināms uz dāmu konkurenci. Šobrīd četri (jeb pieci no sešiem) pasaules labākie rezultāti ir izdevušies Krievijas daiļslidotājām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm daiļslidošanā dominēja divas krievietes Alīna Zagitova (šobrīd 17 gadi) un Jevgēņija Medvedeva (šobrīd 19 gadi) - abas tobrīd gruzīnu izcelsmes daiļslidošanas treneres Eteri Tutberidzes audzēknes. Zagitova un Medvedeva arī kāpa olimpiskajās spēlēs uz abiem augstākajiem pjedestāla pakāpieniem, tomēr jau pusotru gadu vēlāk - viņas vairs nevar būt drošas par savu vietu Krievijas izlasē, jo Tutberidze ir atradusi jaunu, iespējams, ne mazāk talantīgu daiļslidotāju paaudzi.

foto: Sputnik/Scanpix
Eteri Tutberidze turpina no savām audzēknēm izspiest neticamus rezultātus.

Pēdējās nedēļās pasauli pārsteidza Eteri Tutberidzes 15 gadus vecās audzēknes Anna Ščerbakova un Aleksandra Trusova, tad nu pienākusi kārta arī gadu vecākajai Aļonai Kostornajai.

foto: EPA/Scanpix
Aļona Kostornaja pievienojas savām treniņbiedrenēm, triumfējot "Grand Prix" sacensībās.

Viņa pagājušajā nedēļas nogalē pārliecinoši triumfēja "Gand Prix" sacensībās Francijā aiz sevis atstājot olimpisko čempioni Zagitovu, kura tik pārspēta ar teju 20 punktu pārsvaru. Grenoblē iespētais rezultāts summā tieši 236 punkti ir visu laiku trešais labākais daiļslidošanas vēsturē (priekšā vienīgi Trusovas pirms nedēļas iespētais un Zagitovas sasniegtais pērn), bet izvēles programmā iekrātie 159,45 arī ir trešais augstvērtīgākais daiļslidošanas vēsturē, piekāpjoties pēdējo pāris nedēļu laikā treniņbiedreņu Trusovas un Ščerbakovas iespētajam.

Kad daiļslidošana zaudē savu grāciju un kļūst komiska

Daiļslidošana neapšaubāmi ir ziemas olimpisko spēļu graciozākais un izjustākais sporta veids, tomēr nereti, apskatot sporitistus priekšnesuma laikā un izņemot kadrus ...

gallery icon
71

Jauns.lv jau ziņoja, ka pirms divām nedēļām 15 gadus vecā Anna Ščerbakova jauno sezonu iesāka ar kādu iespaidīgu priekšnesumu "Skate America" sacensību ietvaros, par kuru runās vēl ilgi. Viņa debijas starptautiskajās sacensībās pieaugušo konkurencē burtiski satrieca ASV izklaides meku Lasvegasu. Viņa kļuva par pirmo sieviešu daiļslidotāju, kura sacensību laikā veiksmīgi spējusi paveikt kaskādē četrkāršo luca lēcienu, kam seko trīskāršais tulups. Šāda lēcienu kombinācija ir pagaidām sarežģītākā, ko iespējusi kāda daiļslidotāja sieviete, jo viņa par to saņēmusi iespaidīgus 18,66 punktus. Krietni vairāk nekā par vienu elementu iespējusi saņemt jebkura cita sieviešu daiļslidotāja.

Iespaidīgais lēciens nebūt nebija vienīgais, kas paliks atmiņā no  krievu daiļslidošanas talanta iespaidīgā priekšnesuma, jo viņa elegantā veidā prata nomainīt savu kleitu turpat uz ledus, kas daudzus līdzjutējus sajūsmināja vēl vairāk nekā grandiozā kaskāde.

Savukārt nedēļu vēlāk Ščerbakovas vienaudze Trusova "Grand Prix" sacensībās "Skate Canada" sasniedza divus pasaules rekordus. Trusovai tās bija pirmās "Grand Prix" sacensības pieaugušo konkurencē un uzreiz izdevās izcīnīt pirmo vietu. Viņa savā izvēles programmā spēja veikt trīs četrkāršos lēcienus un kopumā iekrāt iespaidīgus 166,62 punktus par 6,46 punktiem pārspējot savas treniņbiedrenes Eteri Tutberidzes grupā un vienaudzes Annas Ščerbakovas pirms nedēļas iespēto. Vēl vairāk - Trusovai izdevās sasniegt arī jaunu pasaules rekordu summā - 241,02 punkti, apsteidzot savu tautieti Phjončhanas olimpisko spēļu čempioni 17 gadus veco Alīnu Zagitovu, kura pērn Vācijā spēja iekrāt 238,43 punktus.

Līdz ar to Tutberidzes trīs jaunās audzēknes ir katra izcīnījusi uzvaru prestižajās "Grand Prix" sacensībās pēdējo trīs nedēļu laikā.

Arī pretinieces ir visai lielā neziņā, kā cīnīties ar Tutberidzes īpaši talantīgajām audzēknēm. Viena no sīvākajām konkurentēm japāniete Rika Kihira, kam Kanādas "Grand Prix" sacensībās otrā vieta, atzina, ka viņai tagad jāmaina sava sacensību programma, jo viņa nezina, vai kaut teorētiski spētu cīnīties ar jauno pasaules rekordisti Trusovu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Šis Krievijas jauno daiļslidotāju trio (Ščerbakova, Trusova, Kostornaja) sporta veida pasauli pārsteidza jau pagājušā gada nogalē, kad triumfēja Krievijas čempionātā. Ar viņām nespēja konkurēt ne Zagitova, ne Medvedeva. Pēc tam jaunsās sportistes tika uzaicinātas TV studijā, kur pastāstīja par savu panākumu.