Basketbols
2019. gada 26. oktobris, 11:08

Porziņģis gūst 24 punktus; Dončičam "triple-double"

LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 24 punktiem un pieciem bloķētiem metieniem, kamēr viņa komandas biedrs Luka Dončičs Dalasas "Mavericks" komandai palīdzēja gūt uzvaru, nopelnot "triple double".

"Mavericks" viesos ar rezultātu 123:116 (27:41, 45:23, 23:29, 28:23) uzvarēja Ņūorleānas "Pelicans", tādējādi svinot otro panākumu šajā sezonā.

Porziņģis laukumā pavadīja 29 minūtes un četras sekundes, kuru laikā guva 24 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles un piecas reizes bloķēja pretinieka metienu. Tāpat basketbolists grozā raidīja trīs no pieciem tālmetieniem, pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja piecas piezīmes. Porziņģim esot laukumā, "Mavericks" ielaida par trim punktiem vairāk nekā iemeta.

foto: Chuck Cook-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Kristaps Porziņģis un "Pelicans" spēlētājs Itālijas izlases uzbrucējs Nikolo Melli.

Tikmēr latvieša komandas biedrs Dončičs iekrāja 25 punktus, desmit atlēkušās bumbas un tikpat rezultatīvas piespēles. Dončičs kļuva par pirmo basketbolistu NBA vēsturē, kurš 21 gada vecumā, kādā no pirmajām divām sezonas spēlēm izcēlies ar "triple double". Šādu sniegumu viņš karjeras laikā spējis atkārtot jau deviņas reizes.

Pārsvars spēlēs sākumā piederēja mājiniekiem, kas jau pirmajā ceturtdaļā spēja gūt 41 punktu, tomēr Porziņģis ar Dončiču un citi Dalasas basketbolisti līdz pirmā puslaika beigām pārsvaru jau bija sadeldējuši, izvirzoties vadībā. Sākoties otrajam puslaikam, Dalasas vienība tikai par dažiem punktiem apsteidza savus pretiniekus, bet noslēdzošās ceturtdaļas galotnē Dončičs ar precīzu tālmetienu ļāva "Mavericks" nosargāt pārsvaru, svinot otro panākumu šosezon.

"Pelicans" rindās 25 punktus, astoņas bumbas zem groziem un trīs rezultatīvas piespēles iekrāja Brendons Ingrems.

foto: Chuck Cook-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis jau ar pirmajiem mačiem laukumā saprotas lieliski.

Dalasas komanda šo sezonu iesākusi labāk nekā to gaidīja vairāki basketbola apskatnieki, svinot divus panākumus divās spēlēs.

2018./2019.gada sezonā par čempioniem kļuva "Raptors" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja "Warriors" vienību.

"Mavericks" basketbola zvaigznes no Eiropas - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs

NBA kluba Dalasas "Mavericks" sastāvā spēlē divas basketbola zvaigznes no Eiropas - latvietis Kristaps Porziņģis un slovēnis Luka Dončičs

gallery icon
16