foto: Zumapress/Scanpix
Sakramento būs MLS komanda
MLS komisārs Dns Gārbers kar kaklā šalli FC "Sacramento Republic" īpašniekam Ronam Būrklam.
Futbols
2019. gada 22. oktobris, 10:06

Sakramento būs MLS komanda

Jauns.lv / LETA

ASV augstākā futbola līga (MLS) pirmdien apstiprināja, ka Sakramento būs jaunās MLS komandas mājvieta, sacensībās Sakramento klubam iesaistoties no 2022. gada.

Šī ziņa tika gaidīta ilga, un tā tika apstiprināta preses konferencē Kalifornijas štata galvaspilsētā Sakramento līgas komisāra Dona Gārbera un Kalifornijas gubernatora Gavina Ņūzoma klātbūnē.

Jaunā komanda izmantos karoga krāsas, kas bija raksturīgas "Sakramento Republikas futbola klubam", kas kopš 2014.gada spēlēja Apvienotajā futbola līgā (USL). "Sacramento Republic" būs ceturtais Kalifornijā bāzētais futbola klubs pēc Sanhosē "Earthquakes", Losandželosas "Galaxy" and "Los Angeles".

Pirmdienas paziņojums pielicis punktu piecu gadu cīņai starp Sakramento pilsētas ierēdņiem un investoriem. Kamēr Sakramento cerības palielinājās un atkal bruka, Atlantai, Sinsinati, Losandželosai, Nešvilai, Maiami, Mineapolei/Sentpolai un Sentlūisai klubi jau spēlēja līgā.

Sakramento piedāvājumam svaiga gaisa malku deva Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" viena no īpašniekiem miljardiera Rona Bērkla iesaistīšanās investoru pulciņā kopā ar Holivudas filmu producentu Metu Alvaresu.

Īpašnieku grupa paziņoja, ka netālu no pilsētas centra nekavējoties tiks uzsākta 250 miljonu ASV dolāru (224 miljoni eiro) vērta stadiona celtniecība ar 20 000 skatītāju vietu.

Šobrīd MLS spēlē 24 vienības, tai skaitā "Cincinnati" to dara pirmo sezonu. Deivida Bekhema Maiami "Inter" un jauna komanda Nešvilā pievienosies līgai 2020.gadā, klubs Ostinā - gadu vēlāk, bet Sentlūisas komanda - 2022.gadā.

MSL čempionāts pirmoreiz notika 1996.gadā ar desmit ASV komandu līdzdalību, bet šobrīd trīs no vienībām pārstāv Kanādu.