Jaunais "Dinamo" vārtsargs Salāks atzīst, ka ir noilgojies pēc hokeja un nevar sagaidīt savu pirmo spēli
foto: AP/Scanpix
Čehs Aleksandrs Salāks iepriekšējos 6 gadus pārstāvēja citas KHL komandas.
Hokejs

Jaunais "Dinamo" vārtsargs Salāks atzīst, ka ir noilgojies pēc hokeja un nevar sagaidīt savu pirmo spēli

Jauns.lv / LETA

Čehu vārtsargs Aleksandrs Salāks ir noilgojies pēc hokeja, intervijā savam jaunajam klubam Rīgas "Dinamo" atklāj hokejists.

Jaunais "Dinamo" vārtsargs Salāks atzīst, ka ir no...

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo" otrdien oficiāli pievienojies čehu vārtsargs Salāks.

"Ar "Dinamo" komandu man bija sarunas jau iepriekš. Esmu ļoti priecīgs, ka beidzot esmu nokļuvis Rīgā. Jā, šobrīd komandai nesekmējas, bet pēc kritumiem vienmēr nāk kāpums. Galvenais ir nenokārt galvu un atdot visus spēkus. Ieguldītais darbs vienmēr nāk atpakaļ," klubs citē Salāka teikto.

Čehs iepriekšējos sešus gadus pārstāvēja citas KHL komandas, bet šosezon līdz šim brīdim viņš bija bez darba.

"Rīga ir ļoti laba pilsēta. Līdzjutēji ir skaļi, arēnā atmosfēra ir lieliska. Pat iepriekš, spēlējot kā pretinieks, bija ļoti patīkami. Cilvēki šeit ļoti mīl hokeju. Tā kā, šajā ziņā, man nebija lieki jādomā - braukt vai nē," pauda Salāks.

Viņš nevar sagaidīt savu pirmo spēli "Dinamo" kreklā. "Vispirms jāsakārto dažādas lietas - medicīna, papīri. Ar to tiksim galā un ķeršos pie darbiem. Esmu noilgojies pēc hokeja," teica vārtsargs.

Salāks pagājušajā sezonā Jaroslavļas "Lokomotiv" rindās KHL regulārajā čempionātā aizvadīja 20 spēles. Vidēji spēlē vārtsargs ielaida 1,86 ripas un atvairīja 92,2% metienu. Gagarina kausa izcīņā viņš sešās spēlēs ripu vārtos ielaida vidēji 2,18 reizes, atvairot 91,2% raidījumu.

Iepriekš KHL Salāks pārstāvējis Novosibirskas “Sibir” un Sanktpēterburgas SKA. NHL viņš aizvadījis divas spēles, pārstāvot Floridas “Panthers”. Bijis arī Čehijas izlases vārtsargs pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs.