foto: AP/Scanpix
Viens no "Avalanche" līderiem beidzot panācis vienošanos un parakstījis 6 gadu līgumu
Miko Rantanens un "Avalanche" visu starpsezonu nespēja vienoties par jaunu līgumu, tomēr beidzot tas izdevies.
Hokejs
2019. gada 30. septembris, 16:52

Viens no "Avalanche" līderiem beidzot panācis vienošanos un parakstījis 6 gadu līgumu

Jauns.lv / LETA

Somijas izlases uzbrucējs Miko Rantanens parakstījis sešu gadu līgumu ar savu līdzšinējo Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienīgu Kolorādo "Avalnche".

Spēlētājs pēc aizvadītās sezonas kļuva par ierobežoti brīvo aģentu un visu starpsezonu nespēja vienoties par jaunu līgumu, tomēr beidzot tas izdevies. Gaidāmajai sezonai hokejists gatavojās Šveicē, aizvadot treniņus "Bern" vienības sastāvā, tāpēc pirmajās sešās pirmssezonas spēlēs viņš "Avalanche" pieteikumā nebija.

Hokejists ar līdzšinējo komandu panācis vienošanos uz sešiem gadiem, taču viņa atalgojums nav zināms.

"Iegūt tāda kalibra spēlētāju tieši pirms sezonas sākuma - tas mums ļoti, ļoti palīdzēs," teica vienības galvenais treneris Džareds Bednars. "Viņa pievienošanās ļaus pārējiem spēlētājiem ieņemt tieši tās pozīcijas, kuras mēs vēlamies. Miko ir neizmērojams talants, tāpēc mēs nevaram vien sagaidīt, kad redzēsim viņu atpakaļ uz ledus."

Treneris arī nešaubījās, ka spēlētājs starpsezonā ir ieguldījis smagu darbu, lai kļūtu par labāku hokejistu. Tikmēr gandarīts par Rantanena atgriešanos komandā bija arī "Avalanche" kapteinis Gābriels Landeskogs.

"Priecājamies, ka viss šis beidzot ir galā. Protams, vēlējāmies, lai viņš ir kopā ar komandu jau krietni ātrāk, tomēr esam gandarīti, ka sezonas pirmajā spēlē viņš jau būs atpakaļ ierindā," teica Landeskogs. "Viņam vairākkārt nāksies izmaksāt vakariņas, tāpēc ceru, ka kredītkarte viņam ir pa rokai."

Rantanens aizvadītajā sezonā piedalījās 74 spēlēs, atzīmējoties ar 87 (31+56) rezultativitātes punktiem, bet 12 izslēgšanas spēles viņa rēķinā 14 (6+8) punkti. Spēlētājs pērn bija vienības otrais rezultatīvākais spēlētājs, pirmo vietu ieņemot kanādietim Neitanam Makinonam - 99 punkti (41+58).

Somijas hokejists NHL draftā tika izraudzīts 2015.gadā ar kopējo desmito numuru. Kopš tā laika viņš NHL laukumos nospēlējis 239 regulārā čempionāta spēles, kopumā iekrājot 209 (80+129) rezultativitātes punktus. Tikmēr 18 Stenlija kausa mačos viņam ir 18 rezultativitātes punkti (6+12).

Rantanens bija viens no skaļākajiem uzvārdiem ierobežoti brīvo aģentu sarakstā. Bez līguma ilgu laiku bija arī citas līgas superzvaigznes - Mičels Mārners (Toronto "Maple Leafs"), Patriks Laine (Vinipegas "Jets"), Broks Besers (Vankūveras "Canucks"), Breidens Points (Tampabejas "Lightning"), kā arī vēl citi.

2019./20.gada NHL sezona sāksies jau trešdien.