foto: EPA/Scanpix
Neimars vēlreiz izglābj PSG, "Real" izbraukumā pieveic bijušo līderi "Sevilla"
Neimars jau otro reizi izglābj Parīzes klubu no punktu zaudēšanas.
Futbols
2019. gada 23. septembris, 11:18

Neimars vēlreiz izglābj PSG, "Real" izbraukumā pieveic bijušo līderi "Sevilla"

Jauns.lv / LETA

Francijas futbola granda Parīzes "Saint-Germain" (PSG) spēlētājs Neimars jau otro reizi pēdējo divu spēļu laikā glāba savu komandu, precīzu sitienu izdarot vien mača pēdējās minūtēs, PSG svinot panākumu.

PSG viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja Lionas "Olympique".

Vienīgos vārtus mača 87.minūtē guva Neimars, kurš soda laukumā saņēma bumbu no Anhela di Marijas, un teju vai stāvot uz vietas, izdarīja spēcīgu sitienu vārtu apakšējā labajā stūrī.

Zīmīgi, ka Neimars arī iepriekšējā šī čempionāta spēlē ar vārtu guvumu izcēlās vien pašā spēles galotnē, izraujot PSG uzvaru.

Pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja Neimaram pavērās 22.minūtē, tomēr pretinieku vārtsargs lieliski darbojās vārtos. Četras minūtes līdz pirmā puslaika beigām PSG nopelnīja brīvsitienu, kuru izpildīja Neimars. Viņa izdarītais sitiens lidoja tieši zem vārtu pārliktņa, bet vēlreiz situāciju glāba Antonijs Lopess.

Otrajā puslaikā PSG dominance turpinājās, izveidojot vairākas bīstamas epizodes pie mājinieku vārtiem, tomēr tos atslēgt izdevās vien 87.minūtē. Pirms vārtu guvuma Neimars kārtējo reizi izpelnījās īpašu "mīlestību" no faniem. Lionas atbalstītāji viņa virzienā nebaidījās mest plastmasas pudeles un paštaisītus saišķus.

PSG aizvien vēl nevar palīdzēt traumētie Kiljans Mbapē, Edisons Kavani un Mauro Ikardi.

Parīzes klubs sezonas pirmajos sešos mačos izcīnījis piecus panākumus, kas ar iekrātiem 15 punktiem dod pirmo vietu čempionātā. Otrā ar 12 punktiem ir "Angers" un "Nice", bet ceturto vietu ieņem "Stade Rennais" ar 11 punktiem.

Tikmēr Spānijas futbola čempionāta vienība Madrides "Real" svētdien viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja "Sevilla" komandu, vienīgos vārtus gūstot Karimam Benzemā, kurš tādējādi madridiešiem nodrošināja trešo panākumu šajā sezonā.

Benzemā vārtus guva vien mača 64.minūtē, kad soda laukumā saņēma piespēli no partnera, ar galvu to raidot vārtu tīklā. Vēlāk izrādījās, ka šis bija arī uzvaru nesošais sitiens, "Sevilla" sagādājot pirmo zaudējumu šajā sezonā.

Jau līdz spēles piektajai minūtei viesi vairākkārt bīstami apdraudēja "Sevilla" vārtus, bet sestajā minūtē mājinieki atbildēja ar līdzīgu rīcību, tomēr rezultāts palika neizšķirts. Lieliska vārtu gūšanas iespēja 35.minūtē bija "Real", bet abu komandu aktīvā spēle pirmajā puslaikā netika atalgota ar precīzu sitienu.

Otrā puslaika sākumā Gereta Beila centrētā bumba nenonāca līdz Hamesam Rodrigesam. Viesu ofensīva turpinājās un 64.minūtē pirmos un vienīgos vārtus spēlē guva Benzemā, nodrošinot trešo panākumu "Real". "Seville" nepilnas 20 minūtes līdz spēles beigām vēl bija iespēja izpildīt brīvsitienu, tomēr no tā neko izveidot neizdevās.

87.minūtē "Seville" guva vārtus, bet, tiesnesis vēlāk aplūkojis epizodi ar VAR palīdzību, lēma, ka vārti nav jāieskaita, jo bijis aizmugures stāvoklis.

Sezonu nestabili iesākušais Spānijas futbola čempionāta grands "Barcelona" sestdien cieta negaidītu zaudējumu vietējā čempionāta spēlē.

Barselonieši viesos ar 0:2 (0:1) piekāpās "Granada" komandai.

Uzvarētā spēle "Real" ļāva atgriezties tabulas augšgalā, ar 11 punktiem piecās spēlēs dalot pirmo vietu ar Bilbao "Athletic". No trešās līdz sestajai vietai - "Granada", Sansevastjanas "Real Sociedad", "Sevilla" un Madrides "Atletico" komandas iekrājušas pa desmit punktiem. Tikmēr čempione "Barcelona" piecās spēlēs tikusi vien pie septiņiem punktiem, ieņemot astoto vietu.