foto: REUTERS/SCANPIX
Kanādietes Hamfrīsas konflikts ar bobsleja federāciju aizgājis tiktāl, ka sieviete tiesājas, lai varētu pārstāvēt ASV
Kanādiešu bobslejiste Kelija Hamfrīsa
Citi sporta veidi
2019. gada 13. septembris, 23:30

Kanādietes Hamfrīsas konflikts ar bobsleja federāciju aizgājis tiktāl, ka sieviete tiesājas, lai varētu pārstāvēt ASV

Jauns.lv / LETA

Titulētā kanādiešu bobslejiste Kelija Hamfrīsa iesniegusi prasību tiesā pret vietējo bobsleja federāciju, lai viņa varētu turpmāk pārstāvēt ASV.

Hamfrīsas un Kanādas bobsleja federācijas (BCS) attiecības saļodzījās pagājušā gada augustā, kad viņa iesniedza sūdzību par seksuālu uzmākšanos no federācijas puses. 

Tieši uzmākšanās tika minēts kā iemesls, kura dēļ 34 gadus vecā kanādiete aizvadītajā sezonā nestartēja Pasaules kausa apritē. Hamfrīsa paudusi vēlmi pārstāvēt ASV, bet BCS viņai to liegusi.

Kā raidsabiedrībai CBC pastāstīja Hamfrīsa, viņa caur tiesu centīsies panākt to, lai BCS ļauj viņai turpmāk pārstāvēt ASV.

Tikmēr BCS preses sekretārs aģentūrai AFP atklāja, ka federācijā uzsākta iekšējā izmeklēšana par seksuālu uzmākšanos un diskrimināciju. Pati Hamfrīsa gan medijiem daudz nav stāstījusi par incidenta detaļām.

CBC ziņo, ka Hamfrīsa grasās precēties ar bijušo ASV izlases pārstāvi Trevisu Ārmbrusteru. ASV komanda esot ielūgusi Hamfrīsu uz nākamajā nedēļā Leikplesidā gaidāmajiem treniņiem.

Hamfrīsa uzvarēja 2010. un 2014.gada olimpiskajās spēlēs, bet pērn Phjončhanā izcīnīja bronzu. Viņa arī četras reizes uzvarējusi Pasaules kausa kopvērtējumā, kā arī izcīnījusi divas zelta medaļas planētas meistarsacīkstēs.