foto: AFP/Scanpix
"Es padarīšu sev galu!" Ņujorkā par uzbrukumu sievietei aiztur mūsu NBA zvaigzni Rodionu Kurucu
Rodions Kurucs pirms savas otrās NBA sezonas iekūlies pamatīgās nepatikšanās.
Sporta zvaigznes
2019. gada 4. septembris, 01:08

"Es padarīšu sev galu!" Ņujorkā par uzbrukumu sievietei aiztur mūsu NBA zvaigzni Rodionu Kurucu

Jauns.lv

Ar šokējošām ziņām klajā nākuši vairāki Ņujorkā bāzētie ASV mediji, kas vēsta, ka policija aizturējusi 21 gadu veco Latvijas izlases un Nacionālas basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" uzbrucēju Rodionu Kurucu.

Sekmīgu NBA debijas sezonu aizvadījušais Kurucs, ticis apcietināts par uzbrukumu sievietei. ASV medijos atrodamā informācija ir atšķirīga, jo dažviet tiek apgalvots, ka viņš uzbrucis savai draudzenei, bet citur, ka cietusī ir viņa bijusī meitene.

"New York Daily News" vēsta, ka vecākais no brāļiem Kuruciem sievietei uzbrucis 27. jūnijā savā dzīvoklī Bruklinā (Ņujorkas pilsētas daļa). Viņš konflikta laikā esot meiteni žņaudzis, divas reizes iesitis pa seju, iekodis lūpā un savainojis sievietei ribas, iemetot viņu gultā.

foto: AFP/Scanpix
Rodions Kurucs pirms savas otrās NBA sezonas iekūlies pamatīgās nepatikšanās.

Vairāki ASV mediji vēsta, ka Rodions pirms sievietes žņaugšanas esot kliedzis: "Es padarīšu sev galu!" pēc šiem vārdiem viņš esot aplicis rokas meitenei ap kaklu un spiedis doties uz gultu.

Augusta izskaņā cietusī esot iesniegusi iesniegumu Ņujorkas policijā, bet Kurucs trešā septembra rītā esot pats pieteicies Bruklinas policijas iecirknī, kur ticis aizturēts.

Pēc prokurora Vilfrēdo Koto teiktā, viņai bijuši ribu un sejas savainojumi, taču neesot foto, kas apliecināti gūtās traumas. Prokurors arī uzsver, ka abi pēc tam nākamajā dienā kopā devušies uz Lasvegasu. Abi tikušies deviņus mēnešus, bet pēc incidenta esot pašķīrušies.

"Bijušais pāris nākamajās dienās kopīgi lidoja un bija sadevušies rokās. Un tikai pēc šķiršanās tika iesniegta sūdzība, kuras pamatā nav fotogrāfiju vai citu objektīvu medicīnisku faktu," ESPN citē Kuruca advokāta Aleksa Spiro teikto.

Kā vēsta sporta medijs "Bleacher Report", latviešu basketbolists vēlāk ticis atbrīvots bez drošības naudas iemaksas. Tiesnese Džīna Abaldi noteikusi viņam aizliegums tuvoties un kontaktēties ar minēto sievieti.

Kurucs tiesā bijis saslēgts rokudzelžos un klusējis. Kurucs apsūdzēts par to, ka ar savām darbībām traucējis sievietei elpot. Latviešu basketbolistam līdzās tiesā bija arī viņa advokāts.

Tiesas zālē uz atkārtotu lietas izskatīšanu Rodionam būs jāatgriežas 21. oktobrī, tikai trīs dienas pirms "Nets" regulārās sezonas pirmās spēles.

Neilgi pēc informācijas parādīšanās medijos, "Nets" nāca klajā ar savu paziņojumu.

"Palīdzam līgas birojam ar informācijas ievākšanu. "Nets" šāda veida apsūdzības uztver ar vislielāko nopietnību. Kamēr notiek izmeklēšana un paši ievācam informāciju, no komentāriem atturēsimies," teikts kluba paziņojumā.

Par vardarbību ģimenē, atkarībā no pārkāpuma smaguma, NBA iepriekš piespriestas diskvalifikācijas no sešām līdz 24 spēlēm.

21 gadu vecais cēsnieks savā debijas sezonā regulārajā čempionātā aizvadīja 63 spēles, kurās vidēji izcēlās ar 8,5 punktiem un 3,9 atlēkušajām bumbām. Pērnvasar viņš ar "Nets" noslēdza ilgtermiņa līgumu, kura termiņš tika minēts kā četri gadi.

Interesanti, ka iepriekš šovasar Rodions Kurucs bija kļuvis visai aktīvs "Instagram" un publicēja vairākus attēlus ar kādu gaišmatainu daiļavu, tad nu Latvijas basketbola spīdekļa konts un, protams, arī bildes vairs nav atrodamas. Pašlaik nav precīzas informācijas, vai policijas iesniegumā runa ir par to pašu meiteni, ar ko pēc neoficiālas informācijas latviešu basketbolists bija draudzējies pēdējos mēnešus.

foto: Instagram
Šovasar sociālajos tīklos Rodions Kurucs nekautrējās publicēt mīlīgas bildes ar daiļu gaišmati.

Zīmīgi, ka šis nav pirmais vardarbības gadījums ar latviešu NBA basketbolistiem pēdējā gada laikā. Pavasarī apsūdzības tika izvirzītas arī Kristapam Porziņģim, kura pārstāvji apgalvoja ASV drošības iestādēm, ka ir basketbola zvaigzne kļuvis par izspiešanas upuri. Pēdējos mēnešos par šo lietu publiski nekādi jaunumi nav izskanējuši.