foto: Zane Bitere/LETA
"Dinamo" nevajadzīgais Skvorcovs dodas uz Ķīnu un pievienojas "Kuņluņ Red Star"
Gunārs Skvorcovs parakstījis viena gada divvirzienu līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Pekinas "Kuņluņ Red Star".
Hokejs
2019. gada 2. septembris, 13:56

"Dinamo" nevajadzīgais Skvorcovs dodas uz Ķīnu un pievienojas "Kuņluņ Red Star"

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejists Gunārs Skvorcovs pirmdien parakstījis viena gada divvirzienu līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuras prezidents ir Latvijas speciālists Raitis Pilsētnieks.

Skvorcovs Rīgas "Dinamo" pārstāvēja pēdējās septiņas sezonas, tomēr hokejists komandā lielākoties spēlēja trešajā vai ceturtajā virknējumā, veicot lielu "melnā darba" apjomu.

Tikmēr pirmdien noskaidrojies, ka spēlētājs nolēmis pirmo reizi doties uz ārzemēm, lai pelnītu iztiku citā klubā. Skvorcovam līgums ar Pekinas klubu ir uz vienu sezonu, bet divvirziena līgums paredz, ka vāja snieguma gadījumā, hokejists var tikt nosūtīts uz zemāka līmeņa čempionātu.

Liepājas hokeja skolas audzēknis savu pirmo sezonu "Dinamo" rindās aizvadīja 2012./13.gada sezonā, kad KHL čempionātā nospēlēja 23 mačus, bet vēlāk tika nosūtīts uz Liepājas "Metalurga" komandu, kas gan šobrīd zināma ar nosaukumu "Liepāja".

Turpmākajās sezonās hokejists lielākoties spēlēja tikai "Dinamo", bet pavasaros devās palīgā arī Latvijas izlasei.

Hokejists KHL regulārajā čempionātā aizvadījis 303 spēles, kurās izcēlies ar 49 rezultativitātes punktiem (21+28). Izslēgšanas spēlēs viņam sešos mačos ar rezultativitāti nav izdevies izcelties. Tikmēr Latvijas izlasē viņš aizvadījis 66 spēles, kurās izcēlies ar 11 rezultativitātes punktiem (7+4).

Skvorcovs iepriekš pārstāvējis arī jauniešu izlases, bet kopā ar pieaugušo izlasi viņš piedalījies trijos pasaules čempionātos.

Pekinas komanda 2019./20.gada KHL sezonu sāks otrdien ar spēli pret Ufas "Salavat Julajev", tikmēr "Dinamo" pirmo maču aizvadīs pirmdien pret Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Spartak". Mača sākums paredzēts pirmdien plkst.19.30.