foto: action press/ Vida Press
Pēc mazās meitiņas nāves Spānijas futbola treneris saņem līdzjūtības no visas pasaules
Luiss Enrike ar meitu Ksanu 2015. gadā.
Sporta zvaigznes
2019. gada 31. augusts, 09:51

Pēc mazās meitiņas nāves Spānijas futbola treneris saņem līdzjūtības no visas pasaules

Jauns.lv

Spānijas futbola izlases galvenais treneris Luiss Enrike (49) šogad personisku iemeslu dēļ atkāpās no amata. Nu viņš paziņojis par ģimenes traģēdiju - deviņus gadus vecā meita Ksana ir zaudējusi cīņu ar vēzi.

Bijušais Madrides "Real" un "Barcelona" futbolists no 2014. līdz 2017. gadam bija Spānijas superkluba "Barcelona" galvenais treneris, pēc tam kļuva par Spānijas futbola izlases galveno treneri. Šā gada jūnijā, pēc 11 mēnešiem izlases galvenā trenera darbā, viņš negaidīti paziņoja, ka personisku iemeslu dēļ atstāj amatu.

Šo ceturtdien viņš nāca klajā ar skumju vēsti. "Mūsu deviņus gadus vecā meita Ksana šo pēcpusdien devās mūžībā pēc piecus mēnešus ilgas cīņas ar kaulu vēzi," Enrike rakstīja sociālajā tīklā "Twitter".

"Mēs atcerēsimies tevi ikvienu savas dzīves dienu. Mēs ļoti skumsim pēc tevis un ceram, ka nākotnē atkal tiksimies. Tu būsi zvaigzne, kas rādīs ceļu mūsu ģimenei," ar aizkustinošu ierakstu no mazās Ksanas atvadījās 49 gadus vecais treneris.

foto: Andrea Pomponi/DYD/PPA/REX/ Vida Press
Luiss Enrike ar meitu Ksanu.

Luiss Enrike pateicās arī par atbalstu, kuru ģimene saņem šajā grūtajā laikā.

"Mēs sakām paldies visiem par mīlestību, kuru saņēmām pēdējos mēnešus, un ļoti novērtējam jūsu izpratni," rakstīja spāņu futbola speciālists.

Enrikes ģimenei līdzjūtību smagajā brīdī izteikušas sporta slavenības no visas pasaules.

foto: BPI/Bagu Blanco/REX/ Vida Press
Luiss Enrike ar meitu Ksanu 2017. gadā.

"Izsaku līdzjūtību. Nespēju pat iedomāties jūsu sāpes," rakstīja tenisists Rafaels Nadals. "Sāpīgi un skumji. Lai gaišs ceļš mūžībā," līdzjūtību izteica "Barcelona" zvaigzne Luiss Suaress. "Manchester City" treneris Peps Gvardiola preses konferencē izteica visdziļāko līdzjūtību savam kolēģim. "Tu vienmēr centies atrast kādu iemeslu, bet nav nekādu argumentu mazai meitenei, kurai ir tikai 9 gadi," emocijas neslēpa Gvardiola. "Visdziļākā līdzjūtība no "Manchester City" un no manas ģimenes. Ceru, ka drīz viņu satikšu un pateikšu, cik ļoti mīlu viņu un viņa ģimeni."

foto: action press/ Vida Press
Luiss Enrike ar meitu Ksanu 2015. gadā.

Arī Barselonas kluba pašreizējais treneris Ernesto Valverde un "Tottenham Hotspur" treneris argentīnietis Maurisio Pončetīno savās preses konferencēs izteica līdzjūtības un emocionālu atbalstu Enrikem un viņa ģimenei.

Spānijas futbola līga paziņojusi, ka šajā nedēļas nogalē visi mači augstākajā līgā un otrā augstākajā līgā sāksies ar klusuma minūti mazās Ksanas piemiņai.

Spānijas futbola treneris Luiss Enrike ar meitiņu Ksanu, kura zaudēja cīņu ar vēzi

gallery icon
12