foto: AP/Scanpix
Hokeja zvaigzne, kurš alkoholu lietot sāka 12 gadu vecumā, stāsta, kā atmetis dzeršanu
Četru Stenlija kausu ieguvējs Darens Makartijs atklāj, ka alkoholu lietojis jau no 12 gadu vecuma.
Sporta zvaigznes
2019. gada 28. augusts, 11:53

Hokeja zvaigzne, kurš alkoholu lietot sāka 12 gadu vecumā, stāsta, kā atmetis dzeršanu

Jauns.lv

Bijušais Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba “Detroitas Red Wings” un Kalgari "Flames" uzbrucējs Darens Makartijs atklājis, kā viņam izdevies tikt vaļā no alkoholisma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sarunā ar "Detroit Free Press", Makartijs atklāj, ka alkoholu sācis lietot jau 12 gadu vecumā un gadu gaitā kļuvis par alkoholiķi. Sportists karjeras laikā četras reizes izgājis rehabilitācijas kursu, lai tiktu vaļā no zaļā pūķa, taču tas nav palīdzējis. Tad kāds viņam ieteica pamēģināt marihuānu, kas bija pareizais risinājums, lai izbeigtu tieksmi pēc alkohola.

"47 gadu vecumā es jūtos tā, ka man būtu 35, es vairs neguļu kā beigts uz dīvāna."

Makartijs, kurš arī savas hokejista karjeras laikā starpsezonās bija smagā roka grupas "Grinder" solists, ir aktīvs marihuānas legalizācijas atbalstītājs. 

185 centimetrus un teju 100 kilogramu smagais (ideālais ķermeņa svars hokejista karjeras laikā) uzbrucējs bija izteikts spēka spēles piekritējs un melnā darba darītājs. Viņš bija "Red Wings" "policists", palīdzot Detroitas vienībai izcīnīt četrus Stenlija kausus. Makartijs savas NHL karjeras laikā 15 sezonās aizvadīja 758 regulārās sezonas spēles, kurās guva 127 vārtus un atdeva 161 rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnīja 1477 soda minūtes. Stenlija kausa izcīņā viņam 174 mači ar 23 vārtu guvumiem un 26 rezultatīvajām piespēlēm, kā arī 228 soda minūtes.