foto: FIVB
Pļaviņš un Točs abi guvuši savainojumus; Latvijas pāris nedodas laukumā pret pasaules ranga līderiem
Edgars Točs (pa kreisi) un Mārtiņš Pļaviņš abi iedzīvojušies savainojumos.
Citi sporta veidi
2019. gada 8. augusts, 11:57

Pļaviņš un Točs abi guvuši savainojumus; Latvijas pāris nedodas laukumā pret pasaules ranga līderiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgards Točs ceturtdien Eiropas meistarsacīkstēs Maskavā piedzīvoja tehnisko zaudējumu, jo abi volejbolisti iedzīvojušies savainojumos, tādējādi nedodoties laukumā pēdējā apakšgrupas turnīra spēlē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par nepiedalīšanos mačā Latvijas duets saņēma tehnisko zaudējumu 0-2 (0:21, 0:21).

Jau pirms došanās uz čempionātu Pļaviņš Ešpiņu pasaules tūres posmā guva potītes traumu, bet veselības likstas pēc trešdienas mača piemeklējušas arī viņa pārinieku, tāpēc Latvijas duets no ceturtdienas spēles pret pasaules ranga līderiem no Norvēģijas Kristianu Sērumu un Annešu Mūlu atteicās. Tas gan neatņem latviešiem iespēju startēt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, ja vien Krievijas duets neuzvarēs austriešus.

Pļaviņa/Toča liktenis čempionātā noskaidrosies pēcpusdienā pēc abu iepriekš minēto pāru spēles.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas duets Točs un Pļaviņš A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:17, 21:10) pārliecinoši pārspēja Krievijas pāri Ruslanu Bikanovu un Valēriju Samodaju, kuriem turnīrā piešķirts 17.numurs, bet otrajā ar 0-2 (19:21, 18:21) piekāpās austriešiem Aleksandram Hūberam un Kristoferam Dresleram, kuriem piešķirts 32.numurs.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā vietu sev nodrošinājuši pārējie divi Latvijas dueti - Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Apakšgrupu uzvarētāji uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet otro un trešo vietu ieguvēji "play-off" cīņas sāks no pirmās kārtas.

A apakšgrupā bez Latvijas pāra spēlē arī pērnā gada čempioni no Norvēģijas Sērums un Mūls, kuri šosezon vairākkārt uzvarējuši Pasaules tūres posmos un kopumā aizvada lielisku sezonu, bet Eiropas čempionātā viņi izlikti ar pirmo numuru. Tāpat šajā grupā cīnās arī austrieši Hūbers un Dreslers, kā arī Krievijas duets Bikanovs un Samodajs.

Tikmēr C apakšgrupā Samoilovam/Šmēdiņam vēl jāspēlē pret austriešiem Robinu Seidlu/Filipu Valleru, kuri turnīrā izlikti ar 30.numuru, un Konstantīnu Semenovu/Iļju Lešukovu no Krievijas (3.).

Sieviešu sacensībās piedalās arī Latvijas dāmu duets Kravčenoka un Graudiņa, kurām piešķirts 20.numurs. Viņas D apakšgrupā spēlē kopā ar Birlovu/Ukolovu no Krievijas (13.), polietēm Katažinu Kocioleku/Kingu Vojtašiku (4.), kā arī Lauru Kaluori/Dunju Gersoni (29.).

Pļaviņš/Točs šosezon aizvadījuši jau astoņus Pasaules tūres posmus, kā arī piedalījās jūlijā notikušajā pasaules čempionātā, kurā izcīnīta devītā vieta. Tikmēr augstvērtīgākais sasniegums Pasaules tūres posmos izdevās Ešpiņu četru zvaigžņu turnīrā, kurā izcīnīta trešā vieta. Arī Samoilovs/Šmēdiņš šosezon regulāri piedalās Pasaules tūres posmos, tomēr labāko četriniekā ne reizi nav izdevies iekļūt. Latvijas čempionātā Ventspils un Saulkrastu posmos izcīnītas uzvaras, bet pasaules čempionātā ieņemta dalīta 17.vieta.

Dāmu duets sezonu iesāka ar uzvaru Kontinentālajā kausā, bet Pasaules tūres posmos ne reizi nav izdevies ierindoties augstāk par devīto vietu. Šāda pozīcija tika izcīnīta arī Hamburgā notikušajā pasaules čempionātā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

2017.gadā Eiropas čempionāts norisinājās Jūrmalā, Majoru pludmalē, kur uzvarēja itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai, kamēr Šmēdiņš un Samoilovs palika otrie. Viņi par Eiropas čempioniem kļuva 2015.gadā Austrijā, bet 2013. un 2014.gadā kaklā arī kāra Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Tāpat Pļaviņš un Šmēdiņš 2010.gadā tika pie Vecā kontinenta bronzas medaļām.

Pērn finālspēlē Šmēdiņš un Samoilovs divos setos piekāpās norvēģiem Kristianam Sērumam un Annešam Mūlam.

Eiropas čempionāts Maskavā noris Lužņiku stadionā un spēles tajā paredzētas līdz svētdienai.