foto: FIVB
Pļaviņš/Točs pēc veiksmīgā sākuma Eiropas čempionātā piedzīvo zaudējumu
Latvija šā brīža vadošais pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs.
Citi sporta veidi
2019. gada 7. augusts, 13:29

Pļaviņš/Točs pēc veiksmīgā sākuma Eiropas čempionātā piedzīvo zaudējumu

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgards Točs trešdien Eiropas meistarsacīkstēs Maskavā piedzīvoja pirmo zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sacensībās ar 16. numuru izliktais Latvijas duets A apakšgrupas otrajā mačā ar 0-2 (19:21, 18:21) piekāpās austriešiem Aleksandram Hūberam un Kristoferam Dresleram, kuriem piešķirts 32.numurs.

Pirmajā setā abi pāri ilgstoši spēlēja punkts punktā, neatļaujot pretinieku duetam veikt lielu izrāvienu, tomēr izskaņā nedaudz veiksmīgāki bija austrieši, gūstot uzvaru ar 21:19. Otrajā setā spēle gaita nemainījās, un abi pāri spēlēja neizšķirti (12:12). Īsi pēc tam latvieši nonāca iedzinējos ar 13:17, bet mača izskaņā rezultāts vēstīja nepatīkamo 16:19. Neilgu brīdi vēlāk pretinieki lielas kļūdas nepieļāva un svinēja uzvaru mačā ar 18:21.

Pēdējā grupu turnīra spēle latviešiem paredzēta ceturtdien pret pasaules ranga līderiem no Norvēģijas Kristianu Sērumu un Annešu Mūlu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas duets Točs un Pļaviņš A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:17, 21:10) pārliecinoši pārspēja Krievijas pāri Ruslanu Bikanovu un Valēriju Samodaju, kuriem turnīrā piešķirts 17. numurs.

Tikmēr Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, kuriem piešķirts 14. numurs ar 2-0 (21:15, 21:17) guva panākumu pār Serbijas pāri Lazaru Kolariču/Stefanu Bastu, kuriem ticis 19. numurs. Tāpat pie uzvaras tika arī dāmu duets Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa, kuras izliktas ar 20.numuru. Viņas pirmajā mačā ar 2-1 (21:23, 21:19, 15:13) uzvarēja mājiniecēs Jekaterinu Birlovu/Jevgēņiju Ukolovu, kurām Maskavā ticis 13. numurs.

A apakšgrupā bez Latvijas pāra spēlē arī pērnā gada čempioni no Norvēģijas Sērums un Mūls, kuri šosezon vairākkārt uzvarējuši Pasaules tūres posmos un kopumā aizvada lielisku sezonu, bet Eiropas čempionātā viņi izlikti ar pirmo numuru. Tāpat šajā grupā cīnās arī austrieši Hūbers un Dreslers, kā arī Krievijas duets Bikanovs un Samodajs.

Tikmēr C apakšgrupā Samoilovam/Šmēdiņam vēl jāspēlē pret austriešiem Robinu Seidlu/Filipu Valleru, kuri turnīrā izlikti ar 30.numuru, un Konstantīnu Semenovu/Iļju Lešukovu no Krievijas (3.).

Sieviešu sacensībās piedalās arī Latvijas dāmu duets Kravčenoka un Graudiņa, kurām piešķirts 20.numurs. Viņas D apakšgrupā spēlē kopā ar Birlovu/Ukolovu no Krievijas (13.), polietēm Katažinu Kocioleku/Kingu Vojtašiku (4.), kā arī Lauru Kaluori/Dunju Gersoni (29.).

Pļaviņš/Točs šosezon aizvadījuši jau astoņus Pasaules tūres posmus, kā arī piedalījās jūlijā notikušajā pasaules čempionātā, kurā izcīnīta devītā vieta. Tikmēr augstvērtīgākais sasniegums Pasaules tūres posmos izdevās Ešpiņu četru zvaigžņu turnīrā, kurā izcīnīta trešā vieta. Arī Samoilovs/Šmēdiņš šosezon regulāri piedalās Pasaules tūres posmos, tomēr labāko četriniekā ne reizi nav izdevies iekļūt. Latvijas čempionātā Ventspils un Saulkrastu posmos izcīnītas uzvaras, bet pasaules čempionātā ieņemta dalīta 17.vieta.

Dāmu duets sezonu iesāka ar uzvaru Kontinentālajā kausā, bet Pasaules tūres posmos ne reizi nav izdevies ierindoties augstāk par devīto vietu. Šāda pozīcija tika izcīnīta arī Hamburgā notikušajā pasaules čempionātā.

2017.gadā Eiropas čempionāts norisinājās Jūrmalā, Majoru pludmalē, kur uzvarēja itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai, kamēr Šmēdiņš un Samoilovs palika otrie. Viņi par Eiropas čempioniem kļuva 2015.gadā Austrijā, bet 2013. un 2014.gadā kaklā arī kāra Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tāpat Pļaviņš un Šmēdiņš 2010.gadā tika pie Vecā kontinenta bronzas medaļām.

Pērn finālspēlē Šmēdiņš un Samoilovs divos setos piekāpās norvēģiem Kristianam Sērumam un Annešam Mūlam.

Eiropas čempionāts Maskavā noris Lužņiku stadionā un spēles tajā paredzētas līdz svētdienai.