foto: LETA
Marcinkēviča un Bartone cieš zaudējumus ITF turnīru pirmās kārtas spēlēs
Tenisiste Diāna Marcinkēviča
Citi sporta veidi
2019. gada 31. jūlijs, 20:40

Marcinkēviča un Bartone cieš zaudējumus ITF turnīru pirmās kārtas spēlēs

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisistes Diāna Marcinkēviča un Kamilla Bartone trešdien cieta zaudējumus Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Pasaules tūres turnīru vienspēļu pirmās kārtas spēlēs.

Marcinkēviča, kura WTA rangā ieņem 207.vietu, Lielbritānijā Vokingas W25 turnīra pirmās kārtas mačā ar 3-6, 3-6 piekāpās horvātietei Silvijai Njiričai, kura reitingā ir 854.pozīcijā.

Mačs bija paredzēts otrdien, bet lietus dēļ tas tika pārcelts uz trešdienu. Par dalību pirmajā kārtā Marcinkēviča saņems vienu WTA ranga punktu.

Tikmēr dubultspēlēs Marcinkēviča kopā ar vācieti Viviānu Haizeni pirmajā kārtā ar 3-6, 6-4, 10:6 apspēlēja francūzieti Mirtili Žoržu un Njiriču.

Par otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla sasniegšanu Marcinkēviča nopelnījusi 11 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Marcinkēviča ar Haizeni spēlēja kopā arī aizvadītajā nedēļā notikušajā Jūrmalas WTA "International" turnīrā, kad pirmajā kārtā nācās piekāpties sacensību finālistēm Aļonai Ostapenko un Gaļinai Voskobojevai no Kazahstānas. Turnīrā Lielbritānijā viņas izliktas ar ceturto numuru.

Tikmēr Bartone Vācijā Bādzalgavas W25+H turnīra pamatsacensību pirmajā kārtā ar 7-6 (7:4), 0-6, 4-6 cieta neveiksmi pret Marinu Meļņikovu no Krievijas, kura ir izsēta ar piekto numuru un rangā ieņem 307.vietu.

Bartone vienspēlēs startēja ar organizatoru īpašo ielūgumu jeb "wild card" un pirms tam pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju. Kopā ar atlases mačiem viņa nopelnījusi trīs WTA ranga punktus.

Šī paša turnīra dubultspēlēs latviete pārī ar vācieti Evu Lisu otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā ar 4-6, 0-6 piekāpās spānietēm Heorhinai Garsijai-Peresai un Sarai Sorrivesai-Tormo.

Par dalību ceturtdaļfinālā Bartone nopelnījusi 11 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Latvijas/Vācijas pāris pirmajā mačā ar 6-2, 6-3 pieveica Gabrielu Duku no Rumānijas un Natāliju Kuratu no Brazīlijas.