foto: REUTERS/SCANPIX
Futbolists Grīzmans parakstījis piecu gadu līgumu ar "Barcelona" klubu
Franču futbolists Antuāns Grīzmans.
Futbols
2019. gada 12. jūlijs, 19:09

Futbolists Grīzmans parakstījis piecu gadu līgumu ar "Barcelona" klubu

Jauns.lv / LETA

Spānijas futbola grands "Barcelona" piektdien paziņoja, ka tā ir iemaksājusi Antuāna Grīzmana līgumā iekļauto 120 miljonus eiro lielo izpirkuma maksu, līdz ar to futbolists pievienosies titulētajam katalāņu klubam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Grīzmans ar klubu parakstīs līgumu, kas paredz sadarbību uz nākamajiem pieciem gadiem, bet viņa izpirkuma summa būs 800 miljoni eiro," vēstīts "Barcelona" paziņojumā.

Bijušais Madrides "Atletico" futbolists svētdien neieradās uz komandas pirmssezonas sapulci, jo jau iepriekš bija paziņojis, ka taisās pamest vienību. Tomēr Grīzmans nedrīkstēja atklāt savu gala mērķi līdz viņa izpirkuma maksa, kas sākotnēji bija 200 miljoni eiro, saruka līdz 120 miljoniem eiro.

Tikmēr "Atletico" aizvadītajā nedēļā apsūdzēja "Barcelona" klubu un pašu Grīzmanu par necieņas izrādīšanu, jo katalāņu vienības prezidents Hoseps Marija Bartomeu medijiem paziņoja, ka futbolists bija ticies ar "Barcelona" komandu, lai apspriestu viņa pievienošanos Spānijas grandam.

Grīzmana bijusī komanda apgalvoja, ka spēlētājs patvaļīgi devies pie Spānijas līgas vadītājiem, lai vienpusēji izbeigtu līgumsaistības ar Madrides klubu, tāpēc "Atletico" vienība jau esot uzsākusi nepieciešamās procedūras, kas tai ļaus aizsargāt savas tiesības.

Francijas izlases futbolists Madrides komandai pievienojās 2014.gadā, kad pārnāca no "Real Sociedad" vienības un Spānijas galvaspilsētas kluba labā viņš guvis 133 vārtus, laukumā izejot 257 spēlēs.

Tāpat uzbrucējs 70 spēlēs Francijas izlases kreklā guvis 29 vārtus un 2018.gadā ar valstsvienību viņš tika kronēts par Pasaules kausa čempionu. Savukārt 2016.gadā Grīzmans tika pie Zelta zābaka, kuru piešķir par visvairāk gūtiem vārtiem kādā no Eiropas meistarsacīkstēm.

Tikmēr "Barcelona" šobrīd lūkos pastiprināt savu sastāvu, jo aizvadītajā sezonā tika piedzīvots sāpīgs zaudējums UEFA Čempionu līgas pusfinālā, kad Spānijas klubs atzina Anglijas premjerlīgas komandas "Liverpool" pārākumu.