foto: AFP/Scanpix
Nesenā NBA superzvaigzne Tomass kļuvis par Dāvja Bertāna komandas biedru
Aizeja Tomass tic, ka uz nākamo sezonu spēs atgriezties labā fiziskajā formā.
Basketbols
2019. gada 11. jūlijs, 10:16

Nesenā NBA superzvaigzne Tomass kļuvis par Dāvja Bertāna komandas biedru

Jauns.lv / LETA

Savulaik viena no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spožākajām zvaigznēm Aizeja Tomass trešdien oficiāli pievienojies Dāvja Bertāna pārstāvētajai vienībai Vašingtonas "Wizards" vēstīja ESPN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tomass iepriekšējās divas sezonas cīnījās ar savainojumiem, tostarp iegurņa problēmām, kuras vēlāk nācās likvidēt ar ķirurģisku iejaukšanos. Tomēr basketbolists uzskatot, ka ar pilnvērtīgiem treniņiem starpsezonā viņš līgā var atgriezties ļoti labā formā.

Pagājušajā vasarā Tomass noslēdza viena gada līgumu ar Denveras "Nuggets", kas bija ļoti pacietīga un ļāva basketbolistam atlabt līdz pat Visu zvaigžņu spēlei, kad līgā ik gadu ir pārtraukums. Tomēr Denveras vienības rezultāti bija ļoti daudzsološi, un arī tās sastāvs bija gana spēcīgs, tāpēc Tomass aizvadītajā sezonā laukumā devās vien 12 spēlēs, tajās izceļoties ar vidēji astoņiem punktiem mačā.

"Neviens nezināja ko sagaidīt no manis, jo pērnajā vasarā pārcietu iegurņa operāciju, bet rehabilitācijas procesam esmu gājis cauri divas vasaras," teica basketbolists. "Taču tagad es atkal varu dzīvot svaru zālē, lai atgūtu atpakaļ muskuļu masu un spēku kājās. Vēlos atgūt tādu formu, kādā biju 2017. gadā."

Tāpat basketbolists ar labām atmiņām atvadījās no "Nuggets" kluba. "Denveras vienība man atļāva izmantot visu nepieciešamo laiku, lai es pēc iespējas ātrāk un labāk atveseļotos. Protams, es uzskatu, ka varēju dot komandai pienesumu gan regulārajā sezonā, gan izslēgšanas spēlēs, tomēr ļoti labi saprotu trenera Maika Malones lēmumu," teica basketbolists.

"Taču es uzskatu, ka komandai palīdzēju kā līderis un vienmēr biju klāt, lai atbildētu uz jauno spēlētāju jautājumiem, kas viņiem, iespējams, palīdzēja laukumā. Es biju gatavs doties laukumā," piebilda sportists, kurš neslēpa prieku par pievienošanos jaunajai komandai.

Tomass NBA nospēlējis jau astoņas sezonas, pārstāvot Sakramento "Kings", Fīniksas "Suns", Bostonas "Celtics", Klīvlendas "Cavaliers" un Losandželosas "Lakers" vienības. Karjeras laikā basketbolists vidēji spēlē guvis 15 punktus, bet 2016./17. gada sezonā Bostonas komandas rindās Tomass vidēji spēlē izcēlās ar 28,9 punktiem.

Basketbolists NBA draftā tika izraudzīts 2011. gadā otrajā kārtā ar kopējo 60.numuru. Savukārt 2016. un 2017. gadā Tomass tika izraudzīts dalībai Visu zvaigžņu spēlē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās