foto: REUTERS/SCANPIX
"Atletico" par 126 miljoniem eiro iegādājas portugāļu talantu Fēliksu
Lisabonas "Benfica" par 19 gadus veco talantu Žuāu Fēliksu saņems visu laiku piekto lielāko transfēra summu.
Futbols
2019. gada 4. jūlijs, 10:31

"Atletico" par 126 miljoniem eiro iegādājas portugāļu talantu Fēliksu

Jauns.lv / LETA

Spānijas futbola čempionāta komanda Madrides "Atletico" par kluba rekordsummu iegādājusies talantīgo portugāļu uzbrucēju Žuāu Fēliksu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Klubs neatklāj darījuma detaļas, bet spāņu mediji lēš, ka portugāļa iepriekš pārstāvētā Lisabonas "Benfica" par 19 gadus veco talantu saņēmusi 126 miljonus eiro.

Vienīgi Neimara, Kiljana Mbapē, Filipes Kutinju un Usmana Dembelē transfēri bijuši lielāki par trešdien noslēgto darījumu. Savukārt "Atletico" rekords bija pērn iztērētie 70 miljono eiro par franču pussargu Tomā Lemāru.

Iepriekš izskanēja baumas, ka par jauno portugāļu talantu esot interesējušās arī citas titulētas vienības. To skaitā bija abas Mančestras vienības "City" un "United", kā arī Itālijas čempione Turīnas "Juventus".

Savukārt "Atletico" vienību nākamajā sezonā vairs nepārstāvēs tās līderis Antuāns Grīzmans, kurš, visticamāk, pievienosies citam Spānijas grandam "Barcelona". Franču uzbrucēja līguma izpirkuma maksa ir 120 miljonu eiro vērtībā, kas visdrīzāk kalpoja par iemeslu, kāpēc "Atletico" jaunajam portugālim izteica tik grandiozu piedāvājumu. Interesanti, ka Fēlikss "Atletico" spēlēs tieši ar Grīzmana numuru - septiņi.

Fēlikss aizvadītajā sezonā ar "Benfica" kļuva par Portugāles čempionu, bet talantīgais uzbrucējs kopumā 43 spēlēs izcēlās ar 20 gūtiem vārtiem, aizvadot savu labāko sezonu karjerā.

Tāpat Fēlikss pirms mēneša debitēja Portugāles nacionālajā izlasē, spēlējot līdzās superzvaigznei Krištianu Ronaldu Nāciju līgas pusfinālā pret Šveices izlasi. Portugāļi šajā mačā guva uzvaru un vēlāk arī triumfēja visā turnīrā.

Madrides komanda trešdien papildināja sastāvu arī ar Meksikas izlases pussargu Ektoru Erreru, ar kuru tiks noslēgts trīs gadu līgums.

29 gadus vecais futbolists iepriekšējos sešus gadus aizvadīja Portugāles klubā "Porto", kura sastāvā aizvadītajā sezonā 53 spēlēs guva deviņus vārtus. Kopumā viņš Portu vienības sastāvā piedalījās 245 mačos un guva 35 vārtus.

Errera Meksikas izlasē 70 spēlēs izcēlies ar pieciem precīziem sitieniem.

Savukārt Madrides "Atletico" komanda aizvadītajā sezonā kļuva par Spānijas vicečempioni.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās