foto: Twitter
Šilovs pēc Vankūverā pavadītām 20 minūtēm jau zina, ka "Canucks" līdzjutēji ir labākie NHL
Artūru Šilovu sestajā kārtā ar kopējo 156.numuru izraudzījās Vankūveras "Canucks" komanda.
Hokejs
2019. gada 23. jūnijs, 09:07

Šilovs pēc Vankūverā pavadītām 20 minūtēm jau zina, ka "Canucks" līdzjutēji ir labākie NHL

Jauns.lv / LETA

Latvijas jaunais vārtsargs Artūrs Šilovs sestdien tika izraudzīts Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā. Pēcāk viņš tikās ar "Canucks" faniem, kuri kopā ar jauno vārtsargu vēlējās nofotografēt selfiju.

Šilovu sestajā kārtā ar kopējo 156.numuru izraudzījās Vankūveras "Canucks" komanda. Viņš kļuva par vienīgo Latvijas hokejistu, kurš izraudzīts šajā draftā.

Pēc izēles draftā Šilovs Vankūveras medjiem stāstīja: "Tu gaidi brīdi, kad tiksi izvēlēts. Tas ir milzīgs atvieglojums un satriecoša sajūta."

foto: Twitter
Artūru Šilovu sestajā kārtā ar kopējo 156.numuru izraudzījās Vankūveras "Canucks" komanda.

"Sveika, Vankūvera! Mani tikko draftēja jūsu komanda, un esmu laimīgs, ka nonācu šī kluba sistēmā. Domāju, ka komandai ir labākie līdzjutēji visā Kanādā un līgā. Paldies," videouzrunā teica Šilovs.

18 gadus vecais Šilovs aizvadītajā sezonā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" sastāvā septiņās spēlēs vidēji ielaida 2,45 ripas un atvairīja 92,0% metienu. Savukārt Latvijas čempionāta komandā Hokeja skola "Rīga" viņš 20 dueļos caurmērā ielaida 3,26 ripas un atvairīja 91,4% metienu.

"Šī ir lieliska sajūta. Nebija viegli gaidīt brīdi, kad mani izvēlēsies - šķita, ka tas būs piektajā kārtā, bet mani izvēlējās kārtu vēlāk, kas bija liels atvieglojums," pēc drafta sacīja Šilovs. "Jau iepriekš kontaktējos ar "Canucks" pārstāvjiem. Pēc pasaules U-18 čempionāta viņi bija ļoti ieinteresēti manos pakalpojumos. Tāpēc pirms drafta jau zināju, ka mani, visticamāk, izraudzīsies Vankūveras komanda. Bija iespēja, ka mani varētu draftēt arī Monreālas "Canadiens", taču "Canucks" bija pirmie, un esmu ļoti priecīgs."

Šilovs pārstāvējis Latvijas U-18 izlasi pēdējos divos pasaules čempionātos jauniešiem. Šogad augstākajā divīzijā viņš piecās cīņās vidēji atvairīja 91,8% metienu.

Šilovs kļuva par piekto "Canucks" izvēlēto hokejistu šajā draftā.

Zīmīgi, ka savulaik "Canucks" komandu pārstāvējuši divi citi Latvijas vārtsargi Artūrs Irbe un Pēteris Skudra.