foto: Imago/Scanpix
Pļaviņš/Točs piedzīvo zaudējumu Pasaules tūres posma ceturtdaļfinālā
Latvijas pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs.
Citi sporta veidi
2019. gada 15. jūnijs, 12:49

Pļaviņš/Točs piedzīvo zaudējumu Pasaules tūres posma ceturtdaļfinālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs sestdien Varšavā sasniedza Pasaules tūres četru zvaigžņu posma ceturtdaļfinālu, kurā gan nācās piedzīvot neveiksmi, kamēr Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš pirms tam apstājās astotdaļfinālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sacensībās ar 15.numuru izliktie Pļaviņš/Točs sestdienas rītā ar 2-0 (23:21, 21:18) pieveica ar pirmo numuru izliktos poļus Mihalu Brilu/Gžegožu Fijaleku. Viņi būs latviešu pretinieki arī pasaules čempionāta apakšgrupā.

Cīņā par vietu pusfinālā latvieši gan diezgan pārliecinoši ar 0-2 (16:21, 15:21) zaudēja krieviem Konstantīnam Semjonovam/Iļjam Ļešukovam, kuriem sacensībās ticis piektais numurs.

Tādējādi Pļaviņš/Točs turnīru noslēguši dalītā piektajā vietā.

Pirms tam Pļaviņam/Točam izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā bija jātiekas ar Filu Dalhauzeru/Nikolasu Lusenu no ASV, kuriem piešķirts ceturtais numurs, taču pretinieki traumas dēļ atteicās no spēles.

Pļaviņš/Točs grupu turnīru sāka ar zaudējumu, bet cīņā par vietu "play-off" guva panākumu.

Tikmēr Samoilovs/Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikta ar 12.numuru, izslēgšanas turnīra otrās kārtas mačā ar 1-2 (21:18, 18:21, 11:15) piekāpās brazīliešiem Evandru Žunioram/Brunu Šmitam, kuri saņēmuši 11.numuru. Evandru ir 2017.gada pasaules čempions, bet Brunu - 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions.

Vēl pēc uzvarēta pirmā seta Latvijas duets devās pretī panākumam arī otrajā setā, tomēr tā izskaņā, iekrājot pāris punktu pārsvaru, labāki bija brazīlieši, kuri beigās svinēja panākumu arī izšķirošajā - trešajā - setā.

Tādējādi Samoilovs/Šmēdiņš turnīru noslēguši dalītā devītajā vietā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Samoilovs/Šmēdiņš izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā ar 2-0 (24:22, 21:14) guva virsroku pār austriešiem Klemensu Dopleru/Aleksandru Horstu, kuri bija izsēti ar 23.numuru.

Samoilovs/Šmēdiņš grupu turnīru sāka ar uzvaru, bet otrajā mačā cieta zaudējumu, tāpēc izslēgšanas spēles bija jāsāk no pirmās kārtas.

Savukārt ceturtdien Latvijas sieviešu duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka cieta zaudējumus abās grupu turnīra cīņās un sacensības noslēdza dalītā 25.vietā. Pirms tam viņas guva uzvaras abās spēlēs un pārvarēja kvalifikāciju.

Katrā no dzimumiem pamatturnīrā piedalījās 32 dueti, kuri bija sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības bija jānoslēdz.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Līdz ar pērnā gada septembri pludmales volejbolistiem sākusies kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Polijā notiekošais posms ir pēdējais lielais turnīrs pirms pasaules čempionāta, kas notiks Hamburgā.