foto: Ieva Makare/LETA
Zībarts: "Izcīnījām vērtīgu uzvaru pārliecības nostiprināšanai"
"Bija jūtams, ka iepriekšējā dienā pret bosnietēm iegūtā pārliecība spēlētājām nākusi par labu," teica valstsvienības stūrmanis Mārtiņš Zībarts.
Basketbols
2019. gada 14. jūnijs, 23:47

Zībarts: "Izcīnījām vērtīgu uzvaru pārliecības nostiprināšanai"

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase piektdien izcīnīja svarīgu uzvaru pārliecības nostiprināšanai, pēc panākuma pauž valstsvienības stūrmanis Mārtiņš Zībarts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas sieviešu basketbola izlase, turpinot gatavoties Eiropas čempionātam, piektdien Čehijas galvaspilsētā Prāgā svinēja uzvaru pārbaudes turnīra spēlē.

Latvietes ar rezultātu 69:63 (21:17, 11:8, 22:19, 15:19) guva virsroku pār turnīra saimnieci Čehiju.

"Vērtīga uzvara pārliecības nostiprināšanai. Labi spēlējām aizsardzībā. Īpaši pirmajā puslaikā, kad, variējot aizsardzības veidus, izjaucām pretinieču ritmu. Kad atsitāmies savā laukuma pusē, parādījās iespējas sameklēt labas iespējas uzbrukumiem ātrajās pārejās," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Zībarta teikto.

Tāpat kā iepriekšējā mačā, arī šajā Latvija savas pretinieces uzvarēja cīņā zem groziem, atlēkušajās bumbās uzvarot ar 45:30.

"Kontrolējām spēli, bet pēdējā ceturtdaļā pārāk emocionāli reaģējām uz tiesnešu lēmumiem, ļāvām čehietēm gūt dažus ātros punktus un sākām nervozēt uzbrukumā. Tomēr kritiskākajā brīdī sapratām, kā nosargāt uzvaru. Bija jūtams, ka iepriekšējā dienā pret bosnietēm iegūtā pārliecība spēlētājām nākusi par labu - šodien papildu enerģiju spēlē ienesa gan Paula Strautmane, gan Ilze Jākobsone," stāsta Zībarts.

Pārbaudes turnīra noslēgumā Latvija sestdien spēkosies ar Ungāriju.

"Rīt centīsimies nepazaudēt uzņemto ritmu, bet vienlaikus domāsim, kā nepārslogot mūsu pamatspēlētājas," pauž Zībarts.

Ceturtdien latvietes, lielāku spēles laiku dodot rezervistēm, ar 85:62 pārspēja Bosniju un Hercegovinu. Uz Prāgu komanda devusies ar 13 spēlētājām.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvijas valstsvienība uzsāka Spānijā, kur vispirms ar 51:77 zaudēja mājiniecēm, kas ir arī Eiropas čempiones, bet par trešo vietu turnīrā ar 79:65 pārspēja Ungāriju.

Savukārt pagājušajā nedēļā Guntas Baško atvadu spēlē Latvija ar 47:62 zaudēja Turcijai.

Tikmēr pēdējās pārbaudes spēles notiks Rīgā - 20.jūnijā ar Ķīnas izlasi un 22.jūnijā ar Slovēnijas valstsvienību.

Latvijas izlases kandidāšu sarakstā tikai 13 basketbolistes, tāpēc treneriem jāatrod tikai viena liekā, kas Eiropas čempionātā nepiedalīsies. Pagājušajā nedēļā pēc pilsonības nepiešķiršanas no pretendentēm spēlēšanai valstsvienībā tika atskaitīta amerikāniete Šeja Pedija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Eiropas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 7.jūlijam. A un B apakšgrupu spēlēs notiks Rīgā, bet pārējo apakšgrupu mači un izslēgšanas turnīrs norisināsies Serbijā. Sešas labākās komandas iegūs tiesības 2020.gada februārī piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.