foto: AFP/Scanpix
Samoilovs/Šmēdiņš Pasaules tūres četru zvaigžņu posmu Ostravā sāk ar uzvaru trijos setos
Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-1 (21:16, 17:21, 15:9) pieveica Šveices pārstāvjus Adrianu Heidrihu un Mirko Gersonu.
Citi sporta veidi
2019. gada 30. maijs, 16:08

Samoilovs/Šmēdiņš Pasaules tūres četru zvaigžņu posmu Ostravā sāk ar uzvaru trijos setos

Jauns.lv / LETA

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien Čehijā guva uzvaru Pasaules tūres četru zvaigžņu posma pirmajā mačā.

H grupas pirmajā spēlē ar devīto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-1 (21:16, 17:21, 15:9) pieveica Šveices pārstāvjus Adrianu Heidrihu un Mirko Gersonu, kuriem piešķirts 24.numurs.

Tādējādi Latvijas pāris kvalificējies šī posma izslēgšanas turnīram, bet cīņā par pirmo vietu grupā un automātisku ceļazīmi uz astotdaļfinālu viņi spēkosies ar čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru, kuriem ir astotais numurs.

Vēlāk ceturtdien turnīru iesāks arī ar 22.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri F grupas pirmās kārtas cīņā tiksies ar turnīra 11.numuru Trevoru Krebu un Trī Bournu no ASV.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms Latvijas vadošais sieviešu pludmales volejbola pāris Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ceturtdien cieta zaudējumu grupu turnīra pirmajā mačā. Ar 25.numuru izliktās spēlētājas H apakšgrupas pirmajā spēlē ar rezultātu 0-2 (20:22, 17:21) piekāpās kanādietēm Sārai Pevenai un Melisai Hjūmenai-Paredesai, kurām ticis astotais numurs.

Latvijas dāmu duets piektdien aizvadīs maču par trešo vietu grupā un ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru, spēkojoties ar vācietēm Lauru Ludvigu un Margaretu Kozuhu, kurām piešķirts 24.numurs.

Jau ziņots, ka trešdien Graudiņa/Kravčenoka pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Līdz ar pērnā gada septembri pludmales volejbolistiem sākusies kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.