foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: somu žurnālists apēd savu rakstu, kurā kritizēja Somijas hokeja izlasi
Filips Saksens atzina savu kļūdu un kameru priekšā apēda savu rakstu
Hokejs
2019. gada 27. maijs, 20:50

VIDEO: somu žurnālists apēd savu rakstu, kurā kritizēja Somijas hokeja izlasi

Jauns.lv

Pirms pasaules čempionāta hokejā sporta žurnālists Filips Saksens savā avīzes rakstā kritizēja Somijas hokeja izlasi un tās trenera Juka Jalonena izvēli. Laikraksta "HBL" žurnālists paziņoja, ka tāds sastāvs nekam neder, un valstsvienību čempionātā gaida izgāšanās.

Pēc pasaules čempionāta noslēguma Brastislavā, kurā Somija finālā ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) pārspēja hokeja dzimtenes Kanādas valstsvienību, žurnālists atzina savu kļūdu.

Par sodu sev un piemēru citiem, Filips kameru priekšā apēda savu rakstu.

foto: Ekrānuzņēmums
Filips Saksens atzina savu kļūdu un kameru priekšā apēda savu rakstu

Jauns.lv jau ziņoja, ka Somijas hokeja izlase svētdien Bratislavā triumfēja pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīrā, planētas meistarsacīkstēs triumfējot trešo reizi vēsturē.

Somijas valstsvienība par pasaules čempioni kļuvusi 1995., 2011. un nu arī 2019.gadā.

Finālmačā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Marko Antila. Viņš un Kanādas izlases aizsargs Šī Teodors tika atzīti par labākajiem spēlētājiem savās komandās šajā finālmačā.

2019. gada pasaules hokeja čempionāta finālspēle: Somijas hokejisti uzvar Kanādas izlasi

gallery icon

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika atzīts Kanādas izlases uzbrucējs Marks Stouns, kurš ar astoņiem precīziem metieniem bija čempionāta labākais vārtu guvējs.

Jau spēles piektajā minūtē kanādieši nopelnīja vairākumu, kurā gan teju zaudēja vārtus. Izslidojot vienatnē pret kanādiešu vārtiem, kavēts tika Jari Salinens, tādējādi somi tika pie iespējas izpildīt "bullīti". Tiesa, soda metienu aizsargs Olivers Kaski gan nerealizēja.

Turpretī kanādieši vārtus guva - pirmā perioda vidū ziemeļamerikāņi izcīnīja ripu pretinieku aizsardzības zonā un viens pret vārtiem nonāca Teodors, kurš raidīja ripu tīklā. Perioda otrajā pusē abas komandas tika pie iespējām spēlēt vairākumā, taču viena vīra pārspēks netika izmantots.

Otrajā periodā somi pārņēma iniciatīvu un pēc Teodora noraidījuma Antila trešdaļas trešajā minūtē realizēja vairākumu. Turpinājumā rezultāts šajā divdesmitminūtē vairs nemainījās, lai gan tikai vārtu stabs glāba tūkstoš ezeru zemes hokejistus no atkārtotas nonākšanas iedzinējos.

Trešā perioda trešajā minūtē somi pārņēma vadību - pēc Veli Mati Savinainena piespēles no aizvārtes ripu mērķi raidīja Antila. Uz to kanādieši atbildēja ar spiedienu uzbrukumā, taču savos uzdevumu augstumos bija Somijas izlases vārtsargs Kevins Lankinens. Turpretī viens no retajiem somu uzbrukumiem noslēdzās ar vārtu guvumu. Metam Marejam neredzot ripu, Harri Pesonens raidīja ripu tīklā un panāca 3:1.

Kanādieši ātri nomainīja Mareju pret sesto laukuma spēlētāju, taču somi spraigā un neatlaidīgā cīņā noturēja vadību, svinot uzvaru mačā un visā čempionātā.

Zīmīgi, ka Somijas vīriešu hokeja izlase uz pasaules čempionātu devās tikai ar diviem Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem sastāvā, turklāt šiem hokejistiem planētā spēcīgākajā līgā nebija liela loma.

Šī gada drafta viens no favorītiem Kāpo Kako nedaudz vairāk kā gada laika kļuvis par pasaules U-18, U-20 un pieaugušo čempionu.