foto: EPA/Scanpix
Čehu basketbolists Veselijs atzīts par Eirolīgas sezonas vērtīgāko spēlētāju
Stambulas "Fenerbahce Beko" čehu centra spēlētājs Jans Veselijs.
Basketbols
2019. gada 19. maijs, 12:56

Čehu basketbolists Veselijs atzīts par Eirolīgas sezonas vērtīgāko spēlētāju

Jauns.lv / LETA

Turcijas basketbola komandas Stambulas "Fenerbahce Beko" čehu centra spēlētājs Jans Veselijs atzīts par ULEB Eirolīgas 2018./2019.gada sezonas vērtīgāko spēlētāju, informē turnīra rīkotāji.

Veselijs kļuvis par pirmo centra spēlētāju un pirmo čehu basketbolistu, kurš ticis pie balvas.

29 gadus vecais čehs vidēji spēlē iekrāja 17,9 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija ceturtais labākais rādītājs līgā. Viņš bija labākais komandā gūtajos punktos (12,5 - 14. vieta līga), atlēkušajās bumbās (4,9), pārtvertajās bumbās (1,3 - ceturtā vieta līgā) un bloķētajos metienos (0,6).

Stambulas komanda jau pēc 19 spēlēm kvalificējās izslēgšanas turnīram, šajos dueļos izcīnot 17 uzvaras un Veselijam izceļoties ar 22,1 efektivitātes koeficienta punktu. Janvārī viņam tika veikta ceļgala operācija, bet pēc nepilna mēneša viņš jau bija atpakaļ laukumā.

Eirolīgas vērtīgākā spēlētāja balva tiek pasniegta kopš 2005. gada.

Tāpat Veselijs trešo reizi iekļauts turnīra simboliskajā izlasē, kur nonāca arī viņa komandas biedrs Kosts Sluks, Brendons Deiviss (Kauņas "Žalgiris"), Niks Kalatess (Atēnu "Panathinaikos Opap") un Vils Klaibērns (Maskavas CSKA).

Eirolīgas sezonas noslēgsies šovakar, kad par čempiontitulu cīnīsies Stambulas "Anadolu Efes" un Maskavas CSKA komandas.