foto: Edijs Pālens/LETA
Freibergs saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju; turnīram piesaka Jaku
Latvijas hokeja izlases spēlētāji Ralfs Freibergs (priekšpusē) un Jānis Jaks pēc treniņa.
Hokejs
2019. gada 18. maijs, 00:00

Freibergs saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju; turnīram piesaka Jaku

Jauns.lv / LETA

Piektdien Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Disciplinārlietu komisijas sēdē tika izskatīts aizsarga Ralfa Freiberga lielais sods mačā ar Čehiju, hokejistam piespriežot vienas spēles diskvalifikāciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase ceturtdien pasaules čempionāta mačā ar 3:6 piekāpās Čehijai. Divu 5+20 minūšu sodus par spēka paņēmieniem šajā mačā saņēma Māris Bičevskis un Lauris Dārziņš, taču Dārziņam sods tika piešķirts kļūdaini par Freiberga izdarīto pārkāpumu.

Piektdien IIHF izskatījusi tikai Freiberga sodu, bet Bičevska pārkāpums nav bijis dienaskārtībā, tādējādi noprotams, ka uzbrucējs varētu tikt cauri sveikā bez sankcijām.

Tikmēr Freibergs savā 28.dzimšanas dienā diskvalificēts uz vienu spēli, tādējādi sestdienas mačā ar Krieviju nepiedalīsies. Viņš pasaules čempionātā četrās spēlēs atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm, iekrājis 27 soda minūtes un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Ralfs Freibergs ceturtdien pasaules čempionāta mačā tīši nevēlējās traumēt Čehijas valstsvienības hokejistu Radko Gudasu, sarunā ar pašmāju žurnālistiem atzīst spēlētājs.

"Pats skatījos video, nekā traka tur nebija. Nevēlējos nevienu traumēt. Nūja bija uz ledus, superātri neslidoju. Spēles laikā par pārkāpuma smagumu nedomāju, gribēju palīdzēt savai komandai. Mums vajadzēja uzbrukt - gāju uzbrukumā un cīnījos par uzvaru," stāstīja Freibergs.

"Vakar spēle bija ļoti grūta un prasīja daudz enerģijas. Pirmā spēle, kurā tā pa īstam saguru. Jāuzņem spēki un jāgatavojas nākamajai spēlei," teica Freibergs, kurš piektdien atzīmēja savu 28. dzimšanas dienu.

"Krieviju var uzvarēt ar dzelžainu raksturu. Nedrīkst pelnīt noraidījumus un cerams, ka tiesneši noraidījumus dos taisnīgi," atzīmēja hokejists.

Aizlāpot robu aizsardzībā, Latvija turnīram pieteikusi 23 gadus veco aizsargu Jāni Jaku, kuram šis būs trešais čempionāts karjerā.

Jaks šo sezonu pavadīja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, pārstāvot Amerikas Starptautiskās koledžas (AIC) vienību "Yellow Jacket". Jaks 38 NCAA spēlēs izcēlās ar četriem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Pēc četrām kārtām Latvijas izlase B grupā ar sešiem punktiem atrodas piektajā vietā, bet pirmais četrinieks ir trīs punktu attālumā. Komandai apakšgrupā vēl atlikušas spēles ar Krieviju, Zviedriju un Norvēģiju, kas nozīmē, ka bez norvēģiem Latvijai vajag gūt vēl uzvaru arī pret kādu no abām favorītēm, lai varētu cerēt uz vietu ceturtdaļfinālā.

Nākamais mačs Latvijai būs sestdien pusdienlaikā pret Krieviju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās