foto: Edijs Pālens/LETA
Bratislavas krogi Latvijas izlases fanu pieplūdumam gatavojušies jau 2 mēnešus iepriekš
Uz pasaules čempionātu Slovākijā devušies aptuveni 5 000 Latvijas izlases līdzjutēju.
Hokejs
2019. gada 15. maijs, 23:25

Bratislavas krogi Latvijas izlases fanu pieplūdumam gatavojušies jau 2 mēnešus iepriekš

Jauns.lv / LETA

Bratislavas krogi Latvijas hokeja izlases līdzjutēju pieplūdumam bija gatavojušies jau pāris mēnešus pirms pasaules čempionāta.

Uz pasaules čempionātu Slovākijā devušies aptuveni 5 000 Latvijas izlases līdzjutēju. Daļa no valstsvienības faniem pēc pirmajām spēlēm devusies mājās, taču tā vietā Bratislavā uz apakšgrupu turnīra otro pusi ieradušies citi līdzjutēji.

Jau 11.gadu pasaules čempionāta mājvietā darbojās mūzikas kluba "Travel Art krekli" filiāle. Tāpat kā 2011.gadā, arī šogad filiāle darbojas vietējā "Dubliner Irish Pub" krogā.

Latvijas hokeja fani Slovākijā pirms mūsu izlases spēles ar Austriju 2019. gadā

gallery icon
33

Pēc otrdienas mača ar Itāliju Latvijas kluba filiāle bija pārpildīta, taču līdzjutējiem bija iespēja atpūsties blakus krogos, kuri par latviešu fanu ierašanos bijuši informēti divus mēnešus iepriekš. Lielākā daļa atpūtas vietu gan pēc plkst.23 pēc vietējā laika ir ciet.

Pasaules čempionāts hokejā: Latvija - Itālija

gallery icon
48

Līdzjutējiem ir iespēja atpūsties arī no halles netālu esošajā fanu zonā. Tiesa, Latvijas izlases līdzjutēju vidū tā nav īpaši populāra atpūšanās vieta, jo īpaši dienās, kad valstsvienībai nav spēļu. Trešdien drēgno laikapstākļu dēļ fanu zona pievakarē tika slēgta.

Pasaules čempionāts hokejā: Latvija - Šveice

gallery icon
28

Fanu nokļūšanu uz halli atvieglojuši vietējie pasažieru pārvadātāji, uz sabiedriskajiem transportiem izliekot zīmes, ka tie kursē uz pasaules čempionāta norises vietu.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu iesāka ar uzvaru 5:2 pār Austriju, pēc tam sekoja zaudējums 1:3 Šveicei, bet otrdien ar 3:0 tika pārspēta Šveice.

Slovākijā notiek pasaules čempionāts hokejā: Latvija cīnās pret Austriju

gallery icon
29

Ceturtdien plkst.21.15 pēc Latvijas laika latvieši krustos nūjas ar čehiem, maču tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.