Hokejs
2019. gada 11. maijs, 20:33

Lielbritānijas izlase PČ elitē atgriežas ar zaudējumu Vācijai

Kasjauns.lv/LETA

Lielbritānijas hokeja izlase sestdien savā pasaules čempionāta elites divīzijas atgriešanās spēlē Slovākijā ar 1:3 (0:0, 0:1, 0:2) piekāpās Vācijai.

Ar vārtiem Vācijas izlasē izcēlās Leons Draizaitls, Jasins Ēlizs un Morics Zeiders, bet Lielbritānijas labā vārtus guva Maiks Hamonds.

Spēles pirmo trešdaļu izlases aizvadīja bez vārtu guvumiem, bet katra nopelnīja vienu divminūšu sodu, kamēr otrā perioda izskaņā pēc ilgākas spēles Lielbritānijas aizsardzības zonā Vācija atklāja rezultātu un otro trešdaļu noslēdza ar 1:0 pārsvaru.

Cerības par pirmo uzvaru atgrieza Lielbritānijas uzbrucējs Hamonds, kurš 44.minūtē izlīdzināja rezultātu un panāca 1:1. To gan trešdaļas otrajā pusē mainīja Ēlizs un Draizaitls, panākot 3:1 Vācijas labā. Lielbritānija pēdējās divas minūtes aktīvi centās glābt situāciju, noņemot vārtsargu, tomēr tas rezultātu nedeva.

Lielbritānija pasaules čempionāta elitē atgriezusies pēc 24 gadu pārtraukuma.

Tikmēr citā A grupas mačā sestdien pēcspēles metienos Dānija ar 5:4 (2:1, 1:3, 1:0) uzvarēja Franciju.

A grupā pēc vienas kārtas pa trim punktiem iekrājušas Slovākija, Somija, Vācija, divi punkti ir Dānijai, bet viens Francijai. Savukārt bez punktiem pagaidām ir Lielbritānija, Kanāda un ASV.

Četras spēcīgākās komandas sasniegs ceturtdaļfinālu, bet vājākajai būs jāpamet elites divīzija.