foto: REUTERS/SCANPIX
Čempioni zviedri titula aizstāvēšanu sāk ar zaudējumu; slovāki faniem sarūpē uzvaru
Zviedrija Bratislavā B apakšgrupas cīņā ar 2:5 (0:1, 2:1, 0:3) piekāpās Čehijai.
Hokejs
2019. gada 11. maijs, 00:07

Čempioni zviedri titula aizstāvēšanu sāk ar zaudējumu; slovāki faniem sarūpē uzvaru

Jauns.lv / LETA

Zviedrijas hokeja izlase piektdien ar zaudējumu sāka pasaules čempionu titula aizstāvēšanu, kamēr meistarsacīkšu saimniece Slovākija citā mačā svinēja uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zviedrija Bratislavā B apakšgrupas cīņā ar 2:5 (0:1, 2:1, 0:3) piekāpās Čehijai.

Jau spēles otrajā minūtē rezultātu atklāja čehi, Jakubam Vrānam no pustālas distances raidot ripu cauri Henrika Lundkvista kājsargiem. Otrā perioda pirmajā pusminūtē pasaules čempioni panāca izlīdzinājumu, no tuvas distances ar atkārtotu mēģinājumu ripu tīklā raidot Patrikam Hērnkvistam.

Jau pēc nepilnām trīs minūtēm rezultāts bija 2:1 Zviedrijas izlases labā, jo vārtu priekšā komandas biedra metienu no zilās līnijas pielaboja Oskars Lindblūms, kurš realizēja vairākumu. Tiesa, trīsarpus minūtes pirms perioda beigām Dominiks Kubalīks nepieskatīts no labās puses spēcīgi trieca ripu vārtos un izlīdzināja rezultātu.

Trešajā periodā čehiem vajadzēja tikai pusminūti, lai izvirzītos vadībā - haosu pie zviedru vārtiem izmantoja Mihaels Frolīks, kurš raidīja ripu cietoksnī. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām čehi panāca jau divu vārtu pārsvaru, pēc zibenīgas piespēles pretuzbrukumu noslēdzot Vrānam. Zviedri diezgan ātri nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču augļus tas nedeva, un pēdējā minūtē ripu tukšos vārtos raidīja Jans Kovāržs.

foto: AFP/Scanpix
Zviedrija Bratislavā B apakšgrupas cīņā ar 2:5 (0:1, 2:1, 0:3) piekāpās Čehijai.

Kopumā cīņa aizritēja asās divcīņās, bieži vien abām komandām cenšoties izvicināt dūres. Arī pēc finālsvilpes hokejisti nedaudz pagrūstījās laukuma vidū.

Jau ziņots, ka pirms tam Krievija B apakšgrupas cīņā ar 5:2 (2:0, 2:0, 1:2) uzveica Norvēģiju.

B grupā Bratislavā cīnīsies arī Latvija, Šveice, Austrija un Itālija, šīm izlasēm turnīrā iesaistoties sestdien.

Tikmēr Slovākija Košicē A apakšgrupas duelī ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) guva virsroku pār ASV.

foto: EPA/Scanpix
Slovākija Košicē A apakšgrupas duelī ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) guva virsroku pār ASV.

Spēles piektajā minūtē čempionāta saimniekus vadībā izvirzīja Matūšs Sukels, kurš noslēdza slovāku izspēli līdz tukšiem vārtiem. Astoņas minūtes vēlāk gan amerikāņi vairākumā panāca izlīdzinājumu, no vidējas distances pretī vārtiem precīzi metot Aleksam Debrinkatam.

Otrā puslaika sākumā slovāki tika pie iespējas spēlēt piecatā pret trijiem, kas nesa augļus, jo otrajā minūtē Eriks Černāks no vidējas distances raidīja ripu vārtos un izmantoja lielo vairākumu. Trīs minūtes vēlāk slovāki pēc Tomāša Tatara metiena dubultoja slovāku pārsvaru.

foto: AFP/Scanpix
Slovākija Košicē A apakšgrupas duelī ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) guva virsroku pār ASV.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Mihals Krištofs pielika punktu čempionāta saimnieku uzvarai. Slovāku hokejists izcīnīja ripu pretinieku aizsardzības zonā un ar spēcīgu metienu panāca 4:1.

Kā vēstīts, pirms tam šajā apakšgrupā Somija ar rezultātu 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) pārspēja hokeja dzimteni Kanādu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

A grupā spēkosies arī Vācija, Dānija, Francija un augstākās divīzijas debitante Lielbritānija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 10. līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Latvijas hokeja izlases atklātais treniņš pirms došanās uz pasaules čempionātu

Latvijas Hokeja izlases kandidātu pēdējais publiskais treniņš iepirkšanās un izklaides centra "Akropole" ledus arēnā pirms došanās uz Pasaules čempionātu hokejā ...

gallery icon
19

To vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna, kura augstākajā divīzijā nav spēlējusi trīs gadus, un Baltkrievija. Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Šī gada pasaules čempionāts Slovākijā skatītājiem būs saistošs ar to, ka ir pamainījusies papildlaika izspēles kārtība. Grupu turnīrā neizšķirta gadījumā komandas pēc pamatlaika aizvadīs piecu minūšu papildlaiku, spēlējot trīs pret trīs, bet, ja arī tas noslēgsies neizšķirti, komandas izpildīs pēcspēles metienus. Divreiz garāks papildlaiks būs ceturtdaļfinālu, pusfinālu un bronzas spēlēs, bet finālā komandas aizvadīs 20 minūšu papildlaikus, spēlējot trīs pret trīs līdz viena no komandām gūs vārtus.

Pasaules čempionātu vēsturē zelta medaļām bagātākā ir Krievijas izlase (iepriekš - PSRS), kas medaļas kaklā kārusi 46 reizes - 27 zelta, desmit sudraba un deviņas bronzas. Hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvji iekrājuši 49 medaļas (26 zelta, 14 sudraba un deviņas bronzas), bet trešajā vietā ar 46 godalgām atrodas Čehija (agrāk - Čehoslovākija), kas izcīnījusi 12 zelta, 13 bronzas un 21 bronzas medaļu.

Latvijas izlases hokejisti pirms Pasaules čempionāta aizvada pārbaudes maču ar Krieviju

Latvijas vīriešu hokeja izlase, turpinot gatavoties pasaules čempionātam, šodien "Arēnā Rīga" pārbaudes mačā ar rezultātu 2:4 (2:0, 0:1, 0:3) piekāpās ...

gallery icon
30

Pērn pasaules čempionāta finālā Zviedrijas izlase pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja Šveices izlasi, gūstot otro titulu pēc kārtas, savukārt bronzu ieguva ASV izlase, kas čempiontitulu nav izcīnījusi jau kopš 1960.gada.

Tikmēr Latvija pirmo reizi kopš 2009.gada sasniedza turnīra ceturtdaļfinālu, kurā ar 2:3 piekāpās nākamajai čempionei Zviedrijai.

Kopš 1993.gada, kad PSRS un Čehoslovākijas vairs nebija uz pasaules kartes, līdz pat 2013.gadam pie medaļām pasaules čempionātos tikušas tikai septiņas valstis - Kanāda, ASV, Krievija, Zviedrija, Somija, Čehija un Slovākija -, taču tad šo kārtību izjauca Šveice, kas bija otrā.

Latvijas hokeja izlase prezentē pārbaudes spēļu jaunās formas

16. aprīlī tirdzniecības un izklaides centrā "Akropole" norisinājās Latvijas hokeja izlases jaunās formas prezentācija.

gallery icon
34