foto: AFP/Scanpix
Emiliāno Salas traģēdija: lidmašīnas pilots veselības problēmu dēļ drīkstējis lidot tikai gaišā laikā
Emiliāno Salas traģēdijā pilota kvalifikācija raisa neizpratni.
Sporta zvaigznes
2019. gada 1. aprīlis, 16:13

Emiliāno Salas traģēdija: lidmašīnas pilots veselības problēmu dēļ drīkstējis lidot tikai gaišā laikā

Jauns.lv

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Kārdifas "City" šokēts par to, ka lidmašīnu, kura veda tās jauniegūto futbolistu Emiliāno Salu, vadīja pilots, kurš nebija kvalificēts lidot naktī.

Kārdifas "City" klubs šokēts par to, ka nebija kvalificēts lidot naktī

Kārdifas "City" janvārī par kluba rekordsummu 15 miljoniem mārciņu (17 miljoniem eiro) iegādājās Francijas vienības "Nantes" 28 gadus veco uzbrucēju Salu. 21. janvārī viņš ar mazu "Piper PA-46 Malibu" lidmašīnu devās no Nantes uz Kārdifu, tomēr tā vakarā pazuda no radariem.

foto: AFP/Scanpix
Emiliāno Salas traģēdijā pilota kvalifikācija raisa neizpratni.

Februāra sākumā Lamanša dzelmē tika atrasta pazudusī Salas un pilota Deiva Ibotsona lidmašīna. Tajā tika atrastas Salas mirstīgās atliekas.

Sestdien BBC ziņoja, ka Ibotsona licence ļāva viņam vadīt lidmašīnu tikai gaišajā diennakts laikā, pieļaujot, ka pilots bija daltoniķis.

"Esam satriekti, uzzinot, ka pilots nevarēja lidot naktī. Esam nobažījušies par to, ka pilots un tie, kas organizēja lidojumu, ignorējuši lidošanas noteikumus un pakļāvuši Salas kunga dzīvību briesmām. Uzskatām, ka vainīgie ir jāsauc pie atbildības," teikts kluba paziņojumā.

"Nantes" vērsusies Starptautiskajā Futbola federāciju asociācijā (FIFA), jo no "City" nav saņēmusi sešus miljonus eiro no 17 miljonu eiro lielās pārejas maksas. Kārdifas vienība atlikušo summu gatava maksāt tikai pēc izmeklēšanas rezultātu saņemšanas.

Francijas klubs uzsver, ka Salas pāreja tika reģistrēta, tādējādi Kārdifas komandai ir jāsamaksā par notikušo darījumu.

Sala Francijā spēlēja jau kopš 2012. gada, bet šosezon "Nantes" sastāvā viņš 21 spēlē kopumā iesita 13 vārtus, būdams vienības līderis.