foto: SplashNews.com/ Vida Press
Čikāgas "Bulls" somu zvaigznei Markanenam problēmas ar sirdi
Talantīgais somu uzbrucējs Lauri Markanens, parādoties NBA, vairākkārt tika salīdzināts ar Kristapu Porziņģi.
Basketbols
2019. gada 28. marts, 11:12

Čikāgas "Bulls" somu zvaigznei Markanenam problēmas ar sirdi

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Čikāgas "Bulls" sirdsdarbības problēmu dēļ šosezon vairs neizmantos vienu no saviem līderiem Lauri Markanenu.

Otrdien notikušajā mačā pret Toronto "Raptors" vienību 21 gadu vecajam Markanenam strauji palielinājās pulss un bija liels noguruma līmenis, kā rezultātā viņš nepiedalījās spēles otrajā puslaikā.

Pēcāk talantīgajam somam tika veiktas pārbaudes, bet tagad viņš jau atgriezies Čikāgā. Tur veiktie izmeklējumi liecināja, ka viss ir normas robežās. Tiesa, "Bulls" vienība, kas nepretendē uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, ir nolēmusi Markanenu piesardzības nolūkos šosezon vairs neizmantot.

Tuvāko divu nedēļu laikā klubs plāno Markanenam veikt papildus pārbaudes, tostarp nodarbību laikā izmantot sirds ritma mērīšanas ierīces.

"Mūsu spēlētāju veselība ilgtermiņā vienmēr bijusi mūsu organizācijas prioritāte," pauda "Bulls" vicepezidents Džons Peksons. "Mēs turpināsim pārbaudīt Lauri veselības stāvokli, sadarbojoties ar mūsu medicīnisko personālu un ārstiem, kuri spēlētājam piedāvās visu nepieciešamo."

Šosezon aizvadītajās 52 spēlēs Markanens vidēji izcēlies ar 18,7 punktiem un 9,0 atlēkušajām bumbām. Viņš šosezon jau izlaida 23 mačus elkoņa traumas dēļ.